„Deutsche Grammophon“ yra viena seniausių pasaulio leidybos kompanijų, veikianti aukščiausio meistriškumo klasikinės muzikos srityje. 1898 metais įkurta bendrovė šiuo metu priklauso pasauliniam konglomeratui „Universal Music Group“ ir laikoma neformaliu klasikinės muzikos kokybės ženklu.

„Deutsche Grammophon“ išleistoje kompaktinėje plokštelėje įrašytas Lietuvos kamerinio orkestro ir Sergejaus Krylovo atliekamas garsiausias baroko kompozitoriaus Antonio Vivaldi kūrinys „Keturi metų laikai“. Taip pat skamba Koncertai Nr. 8 ir 9 smuikui ir styginiams.

„Turėti „Deutsche Grammophon“ išleistą kompaktinę plokštelę – tai patekti į klasikinės muzikos „NBA lygą“, tarp geriausių pasaulio muzikos kolektyvų, – sakė Lietuvos kamerinio orkestro direktorius Eugenijus Mikšys. – Patikėjusi orkestrui vieną garsiausių klasikos kūrinių, leidybos kompanija pripažįsta, kad kolektyvas yra pasiekęs pasaulinį lygį“.

Nuo 2008 metų, kai orkestro meno vadovu ir dirigentu tapo Sergejus Krylovas, kolektyvas nuolatos dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose, yra susilaukęs puikių įvertinimų koncertuodamas Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje, Norvegijoje, Suomijoje, Šveicarijoje, JAV ir kitose valstybėse.

Orkestras priklauso Lietuvos nacionalinei filharmonijai, jo veiklą taip pat finansuoja ir prie naujojo CD prisidėjo privačių rėmėjų suburta viešoji įstaiga „Lietuvos kamerinio orkestro klubas“. Šiuo metu jis buria bendraminčius į specialų investicinį fondą, kuris rems orkestro veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją