Dueto koncertas buvo audringai sutiktas publikos ir sulaukė itin gerų įvertinimų. Garsus kritikų tinklas „Seen And Heard International“ paskelbė recenziją tokiu pavadinimu: „Aukščiausio lygio meistriškumas mažiau žinomame repertuare“.

Kritikas Robertas Beattie joje pažymi, kad N. Borisoglebskis išgarsėjo pasaulyje 2010 metais, kai laimėjo svarbius tarptautinius Jeano Sibeliuso ir Fritzo Kreislerio konkursus. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad K. Uinskas yra gerai žinomas kaip nuolatinis „Wigmore Hall“ atlikėjas.

Kasparas Uinskas ir Nikita Borisoglebskis Londone

R. Beattie rašo, esą muzikantai pasirinko gana retai griežiamą XIX amžiaus pabaigos ir XX amžiaus pradžios repertuarą. Muzikos žinovas nuodugniai išnagrinėjo visų kūrinių atlikimą pažymėdamas, kad Franciso Poulenco sonata muzikantų buvo pradėta su milžiniška energija ir dramos nuojauta. Pasak jo, atlikėjai demonstravo preciziškai tikslų ritmo pojūtį, akcentuotę, grojimo darną. „Tai buvo jaudinantis pasirodymas, puikus pasirinkimas koncerto pradžiai“, - pabrėžė kritikas.

R. Beattie atkreipė dėmesį, kad Sergejaus Prokofjevo siuita „Romeo ir Džiuljeta“, aranžuota Lidijos Baich ir Matthiaso Fletzbergerio, yra retai grojama, tačiau N. Borisoglebskis ir K. Uinskas įrodė, kaip puikiai išmano šią kompoziciją.

Vertindamas kitų dviejų koncerto programos kūrinių – Richardo Wagnerio „Lapelio iš albumo“ ir Edwardo Elgaro Sonatos op. 82 – skambesį, „Sean And Heard International“ kritikas atkreipė dėmesį į puikų atlikėjų ritmo pojūtį, muzikalumą, aistringą ir jautrią interpretaciją.

Apibendrindamas R. Beattie rašė: „Pasirodymas buvo nuostabus. Gera matyti, kaip abu muzikai, atlikdami šiuos mažiau žinomus kūrinius, demonstuoja aukščiausią meistrystę.“

Kasparas Uinskas ir Nikita Borisoglebskis Londone
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją