Per koncertą skambės Igorio Stravinskio „Kortų žaidimas“ („Jeu de cartes“), Ferenco Liszto koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 2 , Antonino Dvorako Simfonija Nr. 8.

Daugiau kaip 30 metų gyvuojantis ir tarptautinėse scenose pripažinimą pelnęs Budapešto festivalio orkestras – dažnas svečias tokiose scenose kaip Vienos „Musikverein“ ir „Konzerthaus“, Zalcburgo vasaros festivalis, Niujorko „Carnegie Hall“, Paryžiaus „Theatre des Champs-Elysees“, Los Andželo „Hollywood Bowl“, Frankfurto „Alte Oper“, Tokijo „Suntory Hall“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Londono „Royal Festival Hall“.

Su Budapešto festivalio orkestru yra pasirodę seras Georgas Soltis, lordas Yehudis Menuhinas, Kurtas Sanderlingas, Gidonas Kremeris, Martha Argerich, kitos muzikos įžymybės.

Koncerte diriguos vienas orkestro įkūrėjų, jo meno vadovas I. Fischeris, jau 30 metų sėkmingai vadovaujantis šiam kolektyvui. I. Fischeris dažnai koncertuoja su Berlyno filharmonijos, Amsterdamo Karališkuoju „Concertgebouw“, įvairiais JAV orkestrais. 2008-2010 metais jis buvo Vašingtono nacionalinio simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas, o šiuo metu – ir Berlyno „Konzerthausorchester“ muzikos vadovas.

Budapešto festivalio orkestras

Pianistas D. Varjonas vadinamas universaliu muziku. Tai puikus solistas, kamerinės muzikos atlikėjas, pedagogas ir festivalių meno vadovas. Kaip solistas D. Varjonas pasirodo su Berlyno radijo, Ciuricho „Tonhalle“, Sankt Peterburgo filharmonijos, Europos kameriniu, „Kremerata Baltica“, Londono „St. Martin in the Fields“ akademijos ir kitais orkestrais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją