Pamaryje rengiamo Kintų Muzikos Festivalio meninį lygį, respublikinę bei tarptautinę svarbą jau spėjo pripažinti tarptautinė EFFE („Europa festivaliams, festivaliai Europai“) organizacija, ir šią vasarą festivalis kvies klausytojus įspūdingai klasikinei muzikai ir naujų kūrinių premjeroms patirti jau penktą kartą.

Festivalis minės garsaus Latvijos minimalistinės muzikos kompozitoriaus Pēterio Vasko 70-ies metų jubiliejų. Jo metu pasirodys ir kompozitoriaus kūrinius atliks violončelės virtuozas Vytautas Sondeckis, o į Kintus atvyks bei koncerte svečiuosis ir pats maestro P. Vasks.

Vienintelį Lietuvoje koncertą surengs pasaulinio garso atlikėjas, prestižiniam Grammy apdovanojimui nominuotas fagotininkas iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Martin Kuuskmann. „M. Kuuskmann tiesiog nubloškia40 metų trukusią gitaros maniją į akmens amžių!“ - taip garsiausių dienraščių kritikai vertina šio muzikanto pasirodymus.

Festivalio programą papuoš chorai iš Latvijos ir Vengrijos, o elektroninės ir klasikinės muzikos garsai susijungs į neįtikėtiną ir unikalų violončelisto Justo Kulikausko pasirodymą.

Kaip ir kiekvienais metais, Kintuose taip pat vyks smuiko ir violončelės meistriškumo kursai jauniesiems muzikantams, edukacinis koncertas visai šeimai ir vaikams bei publikos pamiltas naktinis Naujų idėjų kamerinio orketro NIKO koncertas. Festivalio uždarymo koncerte kompozitoriaus Gedimino Gelgoto muziką atliks Kintų muzikos festivalio simfoninis orkestras, subursiantis geriausius jaunuosius muzikantus iš daugelio Europos šalių. Koncerto metu skambės VšĮ „Kintai Arts“ inicijuoto ir EEE lėšomis finansuoto projekto „Praeities ir dabarties muzika Islandijos – Lietuvos dialoge“ muzikinė kompozicija – pirmąkart naujoje, orkestrinėje aranžuotėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją