Ančiukų lenktynes Vilniaus Rotaract Klubas pradėjo organizuoti prieš 12 metų. Startas buvo kuklus: pirmaisiais metais buvo parduota apie 50 ančiukų, vėliau po 100 ir taip kasmet renginys sulaukdavo vis didesnio aplinkinių dėmesio, o jau 2015 metais renginys pritraukė virš 1000 dalyvių ir į Nerį buvo paleistas rekordinis 700 guminių ančiukų būrys. Iki šiol didžiausios tokios lenktynės buvo surengtos 2009 metais Jungtinėje Karalystėje – į vandenį paleisti buvo 205 tūkstančiai ančiukų.

Šio labdaringo renginio tikslas – surinktas lėšas skirti vaikams, turintiems talentą, tačiau neturintiems finansinių galimybių tobulėti ir siekti savo svajonių. Praėjusiais metais buvo surinkta virš 4 tūkstančių eurų, už kuriuos vaikams buvo nupirkti muzikos instrumentai, sportinės aprangos, apmokėti konkursų dalyvių mokesčiai ir treniruočių išlaidos bei vaikai buvo aprūpinti reikalingais vitaminais.

2015 metais geranoriškų šventės dalyvių dėka paremti šeši gabūs Lietuvos vaikai: šešerių Gunar Samocetov – išskirtinių gabumų futbolo žaidėjas, penkiolikmetė Dovilė Juraitė – viena perspektyviausių Lietuvos žolės riedulio žaidėjų, Deimantė Sadauskaitė – respublikinių ir tarptautinių vokalo konkursų laureatė, trylikametė Lėja Viktorija Voronovaitė – perspektyvi smuikininkė, aštuoniolikmetė Lina Grišiūtė – lengvaatletė ir trumpųjų distancijų bėgikė bei Eglė Bartkevičiūtė – akordeonistė.

Šventės svečiai bus kviečiami Vilnelės upe paleisti guminius ančiukus, o greičiausių plaukikų savininkai bus apdovanoti specialiais rėmėjų prizais.

Ančiukų lenktynės – ne vienintelė pramoga lauksianti renginio dalyvių: mažiausiems šventės svečiams kvalifikuoti Vilniaus privačios gimnazijos pedagogai ves piešimo ir rankdarbių pamokas, vyks teatrališki pasirodymai, įvairūs užsiėmimai, daugybė sportinių rungčių bei rankdarbių mugė. Renginio akcentas- chemijos šou, kurio metu bus demonstruojami parodomieji moksliniai eksperimentai. Pramogų netrūks ir vyresniesiems ir tėveliams – savo jėgas bus galima išbandyti šachmatų turnyre, sportinėse varžybose bei treniruotėse.

Vilniaus Rotaract Klubo įsteigtas paramos „Ančiukų fondas“ kasmet vis reikšmingiau prisideda prie jaunųjų talento ugdymo Lietuvoje, o šiais metais klubo partnere tapo ir organizacija „Gelbėkit vaikus“, suvienijant jėgas bus siekiama suteikti daugiau galimybių gabiems vaikams iš socialinės rizikos šeimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją