Raimondo Banionio režisuotame spektaklyje kompozitorių Georgą Frydrichą Hendelį vaidina Regimantas Adomaitis, Johaną Sebastianą Bachą - Donatas Banionis, o Vytautas Tomkus sukūrė Hendelio mokslo draugo, ištikimo tarno ir adjutanto Šmito vaidmenį.

1999 metais sukurtas spektaklis buvo trijų iškilių kino ir teatro aktorių pirmasis bendras darbas scenoje. Penkerius metus spektaklis sėkmingai rodomas ne tik Vilniuje, bet ir gastroliavo užsienyje, daugiausia Rusijos teatrų scenose.

Vokiečių dramaturgas P. Barzas parašė kelias mokslinio-publicistinio žanro knygas, sukūrė per 30 radijo pjesių. Pripažinimo sulaukė jo knyga "Šulcas. Bachas, Hendelis. Kompozitoriai ir jų epocha". Komedija "Neįmanomas susitikimas" yra pirmasis P. Barzo kūrinys teatrui.

Pjesėje pasakojama apie išgalvotą didžiųjų vokiečių kompozitorių - Johanno Sebastiano Bacho ir Georgo Friedricho Handelio susitikimą 1747 metais Leipcige. Iš tikrųjų šie muzikai amžininkai, nepaisant daugybės paralelių jų gyvenime, niekada nebuvo susitikę. Pjesėje paliečiamos amžinos ir visais laikais aktualios meno ir menininko atsakomybės, konflikto, pasirinkimo temos.

Gyvai ir šmaikščiai parašyta pjesė "Susitikimas" buvo pastatyta daugelio kitų šalių scenose. Rusijoje ši pjesė buvo statoma net tris kartus, o spektakliuose vaidino tokios garsenybės, kaip Inokentijus Smoktunovskis, Olegas Tabakovas, Michailas Kazakovas ir kt. Daugelyje šalių pagal šią pjesę buvo sukurti ir videofilmai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją