Likus kelioms valandoms iki „Godų“ premjeros Kaune, apie choreografės būklę DELFI papasakojo šokio teatro „Aura“ atstovė spaudai Edita Grudzinskaitė-Kiznienė.

„Insultas Birutę ištiko lygiai prieš savaitę, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Ji vis dar ligoninėje, tačiau džiaugiamės, kad jos būklė stabili, bendraujame su ja, ji konsultuoja svarbiais, su premjera susijusiais, klausimais“, – kalbėjo E. Grudzinskaitė-Kiznienė.

Anot pašnekovės, žiūrovams neverta nerimauti – spektaklis įvyks, net ir susitikimas su choreografais įvyks.

„Viskas vyks taip, kaip planuota, tik labai gaila, kad pati Birutė negalės dalyvauti. Kai žinome ir matome, kiek ji į visa tai įdėjo širdies ir pastangų, išties apmaudu, – pasakojo atstovė spaudai. – Ji turėjo dalyvauti ir susitikime su choreografais, kuriame dalyvaus svečiai iš Norvegijos, tačiau to padaryti negalės.“

Pasidomėjus, ar anksčiau nebuvo matyti kažkokių ženklų, prognozuojančių sveikatos sutrikimus, Edita neneigė: „Buvo, net ir po „Godų“ premjeros Norvegijoje ją teko vežti į ligoninę, ten ji pragulėjo visą savaitę. Sunku sustabdyti tokį žmogų, tiesiog neįmanoma“.

Atstovė spaudai patikino, kad insulto priežastys gali būti dvi: įtampa ir stresas dėl premjeros ir netekties skausmas dėl teatrą paliekančios šokėjos.

„Ji labai jautriai sureagavo į tai, kad viena ilgametė teatro narė išeina iš kolektyvo ir išvažiuoja mokytis į Italiją. Nors, žinoma, nemažai prisidėjo ir įtampa dėl premjeros“, – tikino pašnekovė.

Vis dėlto pokalbio pabaigoje Edita pakartojo, kad žiūrovai šįvakar „Godas“ tikrai pamatys ir tikino, kad vis gerėjanti Birutės sveikata nuteikia teigiamai, tad tikisi, kad ji greitai sugrįš į įprastas vėžes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)