Tarp eksponuojamų daiktų yra J.Lennono sekmadieninės mokyklos lankomumo tvarkaraštis, pasas, pokarinė tapatybės kortelė bei plaukimo kvalifikacijos sertifikatas. Parodos eksponatus parinko J.Lennono našlė Yoko Ono.

Vienam iš populiariosios grupės "The Beatles" įkūrėjų J.Lennonui spalio 9 dieną būtų suėję 65 metai. Jo žmona Y.Ono buvo kartu su garsiuoju dainininku, kuomet jis buvo nušautas prie savo namų Niujorke 1980 metų gruodžio 8 dieną.

J.Lennono asmeniniai daiktai nuo trečiadienio bus eksponuojami name, kuriame dainininką augino jo teta Mimi. Naujos parodos eksponatais tapo ir tikslios J.Lennono vaikystės piešinių kopijos, kuriose nupiešti futbolininkai bei indėnai. Vėliau šias idėjas jis panaudojo 1974 metais išleistame albume "Walls and Bridges".

"The Beatles" ekspertas Shelaghas Johnstonas, kuris buvo Y.Ono patarėju, pasakojo apie reprodukcijas iš asmeninių šeimos archyvų: "Y.Ono labai atsargiai atrinkinėjo parodos eksponatus, kadangi norėjo, kad ši paroda taptų ypatinga".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją