Menininkų bendruomenė buvo dosni – savo kūrinius kolegų paramai aukojo du Nacionalinių kultūros ir meno premijų laureatai Dalia Kasčiūnaitė ir Eugenijus Cukermanas, taip pat Adasa Skliutauskaitė, Vaidotas Žukas, Aistė Černiūtė, Galius Kličius, Miglė Kosinskaitė, Virginijus Viningas, Jūratė Stauskaitė ir kiti.

Menininkų rėmimo fondo aukcioną vedė Ričardas Sartatavičius ir Gintas Mikalauskas. Aukciono svečius Umiastovskių rūmuose sveikino Dailės akademijos vadovai Audrius Klimas ir Arvydas Šaltenis.

Vakaro metu daugiausiai meno kūrinių įsigijo Umiastovskių rūmus valdantys Vilniaus klubo nariai: Rasa ir Romualdas Kizlaičiai, Rūta ir Nerijus Lokominai, Kristina Mekšrūnienė, Vincas Būda, Violeta ir Petras Moščinskai, Irena ir Rimgaudas Balaišos, Eduardas Ints, Ramūnas Dasčioras.

Meno mecenatai ženkliai kėlė kainas dėl Broniaus Uoginto vyresniojo, D. Kasčiūnaitės, E. Cukermano, A. Skliutauskaitės, Artūro Savicko, Aistės Černiūtės tapybos.

Iš labdaringam aukcionui skirtų 34 kūrinių buvo parduoti 23 paveikslai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)