Aukciono rinkinys buvo ypatingas ir dėl pirmą kartą jame pristatomas Olgos Dubeneckienės – Kalpokienės. Kūrėja neliko nepastebėta – jos darbas „Butkų Juzė“ parduotas už 4 600 eur. Tuo tarpu brangiausiai aukcione parduoto paveikslo autorius – XX a. pr. Kauno kūrėjas, prof. Antanas Žmuidzinavičius.

Jo peizažas „Nemunas ties Sudargais“ buvo nupirktas už 18 250 eur. Parduotas ir antrasis aukcione pristatytas kūrėjo peizažas „Krūmai paupy“.

Ypatingo dėmesio susilaukė Jono Čeponio ekspresyvaus kolorito peizažas „Paežerė“ – kainos atžvilgiu užimantis antrąją vietą (4 700 eur). Varžytasi ir dėl A. Petrulio kompozicijos, A. Savicko tapybos darbo. Parduoti keturi V. Kisarausko darbai.

Aukciono rinkinyje išsiskyręs ankstyvas romantinis V. Dilkos darbas „Saulėlydis“ buvo nupirktas už 1 500 eur. Kontrastuojantys klasikų pistatytiems kūriniams autoriai, kaip: P. Gerlikienė ir jos kompozicija „Pempių kiaušinių rinkimas“ bei V. Antanavičius ir jo asambliažas „Žvilgsnis į dangų“, taip pat buvo nupirkti, atitinkamai už 980 eurų ir 290 eur.

Išskirta Lietuvos grafikos dalis, kaip ir visas aukciono rinkinys, pasižymėjo įvairialypiškumu, todėl kiekvienas dalyvis galėjo rinktis nuo liaudies tematika sukurtų lino raižinių iki novatoriškesnių grafinių ieškojimų. Iš viso aukcione parduota 14 grafikos darbų. Iš jų brangiausiai nupirktas buvo A. Puipos kūrinys „Dvi draugės“ (1 100 eur). Susidomėta ir P. Repšio kūryba – parduoti abu aukcione pristatyti grafikos darbai. Miesto tematika sukurti J. Buračo ir S.Romerienės grafikos darbai taip pat neliko neįvertinti. Taip pat parduoti ir lietuvių liaudies motyvais sukurti M. Katiliūtės bei A. Surgailienės darbai.

XLI Vilniaus aukcione kūrinių pradinės kainos svyravo nuo 30 eurų iki 15 tūkst. 750 eurų. Iš viso aukcione buvo parduoti 48 kūriniai, tai sudarė 35 procentus pristatyto aukciono rinkinio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)