Teatro jubiliejaus proga režisierius Julius Dautartas pastatė spektaklį „Lietaus dievas“.

Kaip BNS sakė teatro kultūrinės veiklos vadybininkė Justė Indulytė, į J.Miltinio teatro jubiliejų planuoja atvykti Seimo pirmininkė, premjeras, ambasadoriai, miesto vadovai, projekto „Panevėžys vienija ir taškas“ rėmėjai, partneriai.

J.Miltinio teatras savo jubiliejų planuoja minėti praktiškai visus metus. Kovo mėnesį prasidėjo projektas „Panevėžys vienija ir taškas“, kuriame suplanuota daug įvairių renginių, premjerų, susitikimų su pasaulyje žymiais kultūros, politikos, sporto ir religiniais veikėjais.

Projektą inicijavęs naujasis Panevėžio teatro direktorius L.Zaikauskas žada, kad į Panevėžį atvyks žymus lenkų režisierius Krzysztofas Zanussis (Kšyštofas Zanusis), Nobelio literatūros premijos laureatė baltarusė Svetlana Aleksijevič, Kijevo meras buvęs pasaulio bokso čempionas Vitalijus Klyčko.

Panevėžio dramos teatras oficialiai atidarytas 1941 metų kovo 15 dieną, kai naujo kūrybinio kolektyvo veiklai skirtame pastate Respublikos gatvėje įvyko pirmoji premjera. Tai buvo pagal N.Pogodino pjesę Juozo Miltinio režisuotas spektaklis „Sidabrinis slėnis“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)