Šiemet Lietuva Leipcige prisistatys ne tik stende į kurį kvies užsienio leidėjus, žurnalistus ir Lietuvos kultūra besidominčius, bet ir įvairiose programos festivalio „Leipzig liest“ (Leipcigas skaito) erdvėse. Čia bus skaitoma lietuvių poezija ir diskutuojama apie lietuvių - vokiečių literatūros sąsajas, dalyvaujant poetams Rimantui Kmitai bei Antanaui Jonynui.

Mugės metu bus pristatyti Vilniaus knygų mugėje tik ką sutiktas Kauno tarpukario architektūros gidas vokiečių kalba, prestižinėje Aufbau Verlag leidykloje praeitais metais išleistas G. Kanovičiaus romanas „Kaddisch fur mein Schtetl“ (Miestelio romansas), vyks dailininkės Ievos Babilaitės vedamos kūrybinės dirbtuvės vaikams, apie tarybinio laikmečio refleksijas šiuolaikinėje lietuvių literatūroje diskutuos dr. Nerija Putinaitė, Rimantas Kmita ir dr. Jurgita Ludavičienė, o lietuvių poetams atstovaus Benediktas Januševičius ir Indrė Valantinaitė ir kiti.

„Lietuvai yra neabejotinai svarbu prisistatyti tokio pobūdžio renginiuose, - po savo dalyvavimo Leipcigo knygų mugėje, kurioje viešėjo, dalijosi mintimis Leonidas Donskis, - Ne tik todėl, kad Vokietija yra labai stipri šalis tiek ekonomiškai, tiek politiškai. Jų kultūra – milžiniška teritorija, todėl turėti joje savo lietuviškas salas su lietuvių poetais, prozininkais, eseistais – didžiulis dalykas. Mes paliekam save, savotiškas mūsų kultūros ir kūrybos sėklas vokiečių skaitytojams, atrasiantiems Lietuvą ne tik per turizmą ar reklamą, bet ir per literatūrą bei kultūrą“.

2017 metais Lietuva taps šioje mugėje šalimi viešnia, tad šiais metais Leipcige svečiuosis LR kultūros viceministras dr. Jarockis, kuris kartu su Tarptautinės Leipcigo knygų mugės direktoriumi kovo 17 d. atidarys Lietuvos stendą bei dalyvaus Lietuvos prisistatymui mugėje 2017 metais skirtoje spaudos konferencijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją