Šiemet plenere dalyvavo 16 dailininkų iš Lietuvos, Estijos, Baltarusijos, Švedijos, Ukrainos, Slovakijos, Bulgarijos, Rusijos ir Izraelio.

Plenero metu menininkai ne tik tapė Vilniaus miestą, bet ir buvo supažindinti su Vilniaus istorija. Plenero metu vyko jau gražia tradicija tapusi akcija – organizuotas visų plenero dalyvių tapymas iš natūros Vilniaus senamiestyje.

Vienas pagrindinių plenero tikslų buvo atgaivinti ankstesnę Vilniaus miesto savivaldybės organizuotų plenerų tradiciją ir siekti garbingo bei įpareigojančio tarptautinio Vilniaus plenero titulo.

Tai buvo jau penktąjį kartą viešbutyje „Karolina“ vykęs tapybos simpoziumas.

Skirtingų tautybių menininkų pamatytas ir įamžintas Vilnius leido „Karolinos“ viešbučio svečiams, konferencijų dalyviams bei meno gerbėjams pamatyti Vilniaus miestą kitomis akimis.

Šių metų plenerą rengė dvi tapytojos: Rūta Eidukaitytė ir Aistė Gabrielė Černiūtė. Dalyviais tapo Igor Cvacho (Slovakija), Aistė Gabrielė Černiūtė (Lietuva), Rūta Eidukaitytė (Lietuva), Martynas Gaubas (Lietuva), Gunilla Sköld – Feiler (Švedija), Anna Khodorkovski (Izraelis), Pavel Khodorkovski (Izraelis), Peeter Krosmann (Estija), Alex Ksenzov (Baltarusija), Andrius Makarevičius (Lietuva), Arvydas Martinaitis ( Lietuva), Jūratė Mitalienė (Lietuva), Ostap Patyk (Ukraina), Saulius Rudzikas (Lietuva), Ivan Velcev (Bulgarija), Irina Voronova (Rusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)