„Festivalis išsiskirs žanrų ir atlikėjų įvairove – jame dalyvaus garsūs Lietuvos ir užsienio džiazo, avangardo, svingo, flamenko, rusų romansų, klasikinės ir populiariosios muzikos atlikėjai: solistai, duetai, trio ir net choras, – sako Ugnė Sabaitytė, festivalį organizuojančios VšĮ „Culture live“ direktorė.

Ypatingi „Infiltrators trio“, Dmitrijaus Golovanovo, tarptautinių projektų „Liudas Mockūnas trio featuring Kaja Draksler, Ivars Arutyunyan“ bei Lietuvos ir Italijos džiazo kvarteto pasirodymai neabejotinai nudžiugins džiazo mylėtojus. Klasikos gerbėjams skirta moteriškai subtili trijų smuikininkių ir pianistės programa „Smuiko pašnekesiai“, saksofono ir fortepijono muzikos vakaras su Vykintu Čivu ir Birute Stundžiaite bei jaunųjų talentų Iljos Aksionovo ir Veros Talerko dainos, akompanuojant pianistei Birutei Asevičiūtei.

Ieškantiems muzikinių naujovių ir netradicinio skambesio patiks vienas pirmųjų festivalio koncertų – „Flamenko mišios“ – kuriame išgirs užburiantį dviejų flamenko gitarų ir kachono trio, suteikiantį flamenko muzikai ypatingos meditacinės gelmės.

Dar viena festivalio naujiena – projektas „Sodriosios Brazilijos spalvos“, kuriame muzikantai iš Brazilijos ir Olandijos, kartu su vokaliste Egle Petrošiūte neabejotinai įkaitins koncertų salės atmosferą egzotiškais ritmais. Tautinės scenos gerbėjai kviečiami į svingo karalienių „The Ditties“ kompaktinės plokštelės pristatymo koncertus, įspūdingą choro „Viva“ pasirodymą ir instrumentinės grupės „SUBTILU-Z“ naująją programą „Grammy laimėtojai“.

Mažieji klausytojai Velykų proga kviečiami į nuotaikingą interaktyvų muzikinį spektaklį „Velykėlės girioje“. Antrąją Velykų dieną vyks paramos koncertas „Mergaitei gimusiai iš širdies“. Už koncerto bilietus gautos lėšos bus skirtos nepalietei mergaitei Rosai.

Festivalis vyks iki gegužės pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)