Kostas Smoriginas tikisi, kad šią komediją pavyko padaryti pripildytą viskuo: judesiais, galvojimais, prisitaikymais – tuo, ko pjesėje visai nebuvo. „Šiame spektaklyje yra du aktorių sąstatai – kiekvienas labai skirtingas ir aktoriai kuriamiems personažas suteikia daug savitumo. Visgi ne viena dalis šios istorijos, kurią pasakoja spektaklis, net neabejoju, pasirodys pažįstamas daugeliui žiūrovų.

Man neįdomu statyti vien juokingą spektaklį. Gyvenime šalia juoko visada yra ir skausmo, taip ir šiame spektaklyje. Visi aktoriai, vaidinantys šiame spektaklyje, yra iš labai skirtingų mokyklų, su kitokiais įgūdžiais ir jų santykis su komedijos žanru – labai skirtingas. Esu pakankamai griežtas režisierius, bet tuo pačiu ir mylintis. Kaip bebūtų, einu tuo pačiu keliu, kaip ir aktoriai ir tai yra visas mano gyvenimas. Iki premjeros turime dar dvi dienas – tai pakankamai ilgas laiko tarpas nušlifuoti visas detales“.

Kostas Smoriginas

Spektaklyje vaidinanti Sandra Daukšaitė-Petrulėnė pasakoja, kad spektaklio siužeto linija daugeliui pasirodys artima ir sava: „Ši komedija, kaip ir daugelis „Domino“ teatro komedijų, yra ypatingai linksma ir man labai smagu būti šios komedijos dalimi, dirbti su labai profesionalia komanda – dirbdami su šiais aktoriais mes kuriame šventę ne tik žiūrovams, bet ir sau patiems.

Istorija, kurią pasakoja spektaklis, yra ir juokinga, ir komiška, ir tragiška tuo pačiu metu. Nors daug kas čia šaržuota, daugelis mūsų vienoje ar kitoje spektaklio vietoje atpažinsime save ir savo gyvenimo istorijas. Todėl tai ne tik linksma, bet ir artima.

Tai puikus vakaro praleidimui skirtas spektaklis! Visiems, kas myli, kas turi šeimą, kas turi porą, kas ieško poros. Šis nuotykis, kuris įvyksta spektaklyje, ir linksmas, ir žavingas!

Mantas Vaitiekūnas

Mano herojė Marija – labai jautri, ieškanti meilės, bet ir nedrąsi asmenybė. Visgi, dėl meilės ji galiausiai imasi drąsių veiksmų – būtent moterys šioje komedijoje priima ryžtingiausius sprendimus, keičiančius visų gyvenimus – tiek vyrų, tiek moterų. Jokiu būdu nenoriu žeminti vyrų sakydama, kad jiems po padu ir vieta, tačiau šiame spektaklyje protingiausią sprendimą priima būtent moterys – labai gerai, kad vyrai jo neignoruoja“.

Aktorius Mantas Vaitiekūnas nustebino savo atvirumu. Komedija profesine prasme yra labai rimtas žanras, sako jis. „Komedija – žanras, reikalaujantis žaibiškos reakcijos, absoliutaus dėmesio ir susikaupimo. Kadangi šiame žanre nėra vietos psichologizmui, visada turi būti pasiruošęs ir būti budėjimo režime. Tuo man ši premjera ir ypatinga – man asmeniškai tai yra antroji komedija ir kiekvieną kartą vėl įsitikinu, kad tai labai sudėtingas ir nelengvas žanras. Kaskart išeit į sceną vaidinti komedijoje man yra iššūkis“.

Spektaklis „Vyras po padu“ „Domino“ teatre statomas pagal teatro komedijos meistro Miro Gavrano pjesę. Šio kroatų dramaturgo ir rašytojo kūriniai išversti į 35 kalbas, o spektakliai pagal jo pjeses pastatyti daugiau negu 200 pasaulio teatrų.

Šio dramaturgo kūryba jau pažįstama ir žiūrovams Lietuvoje: pagal tą pačią „Vyras po padu“ teatro pjesę, adaptavus ją kinui, Lietuvoje buvo pastatytas kino filmas „Kaip pavogti žmoną“. Tuo tarpu teatro scenoje pagal M. Gavrano pjesę pastatyta komedija „Mano žmonos vyras“, taip pat režisuota Kosto Smorigino, jau beveik 6 metus yra viena populiariausių komedijų Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)