Šių metų besibaigiančios mugės tema – „Personažas ieško autoriaus“, o ankstesniais metais organizatoriai kvietė dėmesį atkreipti į laiko patikrintas, klasikines knygas, taip pat paauglių ir vaikų literatūrą, detektyvo žanrą, skaitymo kultūrą apskritai.

Nuo 2000 m. rengiama Vilniaus knygų mugė – pagrindinė leidėjų, autorių ir skaitytojų susitikimų ir bendravimo vieta, didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse.

Mugės dalyviai – leidyklos, knygų prekybininkai, užsienio šalių kolektyviniai stendai, mokslo institutai, aukštųjų mokyklų leidybos centrai, visuomeninės organizacijos, kultūros centrai, žiniasklaidos priemonės, muziejai ir galerijos, kt.

Pagrindinis mugės bruožas – plati ir aktuali kultūrinė programa, per keturias dienas pasiūlanti apie 400 įvairaus žanro renginių. Mugės metu vyksta knygų pristatymai, susitikimai su Lietuvos ir užsienio rašytojais, veikia meno parodos, kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“, diskusijų klubas, įrengiamos televizijos ir radijo studijos, vyksta filmų peržiūros Knygos kino salėje, poezijos skaitymai Literatų svetainėje, koncertai bei pasirodymai Muzikos salėje, šurmuliuoja amžinai gyvas bukinistų pasažas, kuriame parduodamos senų ir retesnių leidimų knygos, audioįrašai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją