Panašu, kad laukia išskirtinis draugystės lydimų žmonių koncertas, prieš kurį I. Prudnikovaitė sutiko atsakyti į keletą klausimų apie savo santykius su vyru ir artėjantį pasirodymą.

- Kaip atrodo Jūsų svajonių vakaras su mylimu žmogumi?

- Kodėl vakaras? Juk gali būti ir tobulas rytas! (Šypsosi.) Manau, jog kiekviena eilinė diena jau yra ypatinga dėl to, kad esi sveikas, gyvas ir gali būti su savo brangiausiais. Jei trumpai, rožių krūvos ir šampano tikrai nelaikau svajonių vakaro atributika.

Tai labiau momentinės nuotaikos dalykas: absoliuti palaima gali ištikti nebūtinai puikios vakarienės metu, o ir lakstant su vyru ir dukra po sniegą, spaudžiant baisiam šalčiui. Arba jaukiai susikuitus stebėti, kaip kieme šmirinėja lapė. Arba galų gale diskutuoti apie ką nors iki nukritimo. Svarbu, kad nebūtų abejingumo.

- Su dirigentu Modestu Pitrėnu esate sukūrusi šeimą, auginate dukrą. Gal turite savų receptų ar ritualų, kaip nepaskęsti rutinoje ir sustiprinti santykius su vyru?

- Jei santykiai su mylimu žmogum iš principo yra pilnaverčiai, jokio papildomo rekvizito ar „pritempto“ spektaklio tikrai nereikia. Žinau, kad šiais laikais stilinga trimituoti ir, pageidautina, viešinti savo siurprizus antrajai pusei, lankyti kažin kokius nuolankių žmonų kursus. Ir ačiū Dievui, jei tai padės sutvirtinti nors vieną santuoką. Man svarbiausia tai, kad yra didelis noras būti kartu ir galimybė visiškai atviromis akimis žiūrėti vienam į kitą.

- Ko Jus išmokė santykiai su vyru?

- Begalės dalykų. Mūsų pasirinktos profesijos jau pačios savaime sufleruoja, kad esame individualistai ir kažkiek egoistai. Susitarti su savo ego yra nemažas iššūkis. Bet poreikis gyventi kartu labai natūraliai susireikšminimą projektuoja į visai kitus dalykus. Vertybės verčiasi aukštyn kojom, ir tai yra labai geras jausmas (šypsosi).

- Esate operos solistė, bet Jus galima išvysti ir lengvesnio žanro koncertuose. Scenoje dažnai bendradarbiaujate su Jeronimu Miliumi, su juo ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru koncertuosite ir Valentino dienos vakarą. Kas paskatino Jus dirbti kartu?

- Pabūsiu nekukli ir pasakysiu, kad draugystė. Tiek su Jeronimu, tiek su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir maestro Gintaru Rinkevičiumi. Būtent su šiuo kolektyvu bent jau Lietuvoje koncertuota daugiausiai. Dainuoti diriguojant maestro visada yra išskirtinis malonumas. Dievinu kokybę, tikslumą ir bendrą muzikos pojūtį. O Jeronimas apskritai yra ypatingas žmogus. Visada labiau mėgdavau vyriškas kompanijas, tad ši Valentino diena (kurios, beje, šeimoje nešvenčiame), regis, bus tobula (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)