Svečias planuoja grįžti į Lietuvą jau kovo mėnesį ir pažiūrėti „Maskaradą“ bei daugiau Vilniaus mažojo teatro spektaklių, taip pat susitikti su Lietuvos Respublikos Kultūros ministru. Jis atviras –Vilniaus mažojo teatro spektakliai puikiai gali reprezentuoja Lietuvą, jais būtina garsinti savo šalį, parodyti, koks didis menas gimsta tokioje mažoje valstybėje kaip Lietuva.

Ponas Xiang Wang spektaklių buvo sužavėtas: „ar tai įmanoma, kad egzistuoja tokia šalis, toks teatras ir toks režisierius kaip Rimas Tuminas. Esu matęs daugybę spektaklių visame pasaulyje, kai kuriuos spektaklius esu matęs net 40 kartų, bet tą ką aš pamačiau Vilniaus mažajame teatre mane pribloškė. „Trys seserys“ buvo tyriausias, gražiausias mano matytas spektaklis. Nesuprasdamas nei vieno žodžio lietuviškai aš panirau į jo gelmes visa savo esatimi – trys valandos prabėgo lyg akimirka“. Mes norime šiuos spektaklius parodyti Kinijoje. Mes norime Kinijoje Lietuvos. Kinijoje daugybė žmonių alksta dvasiškai. Aš noriu praturtinti žmones per meną, suteikti daugiau prasmės jų gyvenimui. Jūsų menas – didis“, - po vizito Vilniaus mažajame teatre sakė nepriklausomo Pekino Penghao teatro įkūrėjas ir Nanluoguxiang teatrų festivalio vadovas ponas Wang.

Vilniaus mažajame teatre viešėjo dvi delegacijos iš Kinijos, kurios žiūri geriausius Lietuvos teatrų spektaklius. Be pono Xiang Wang , taip pat lankose tarptautinio Vudženo teatrų festivalio ir „Beijing Fringe“ festivalio atstovų komanda, sudaryta iš prodiuserių, režisierių, dailininkų ir aktorių, priklausančių „Jaunosios Pekino dramaturgijos“ asociacijai.

Vilniaus mažasis teatras jau sulaukė pasiūlymo iš pono Xiang Wang parodyti tris spektaklius viename didžiausių Kinijos teatrų festivalių jau šių metų birželio ir liepos mėn. Svečias Xiang Wang viliasi, kad Kultūros ministerija prisidės prie geriausių Lietuviškų spektaklių sklaidos, Lietuvos vardo garsinimo vienoje didžiausių pasaulio valstybių. Iš beveik 20 spektaklių, kuriuos svečias žiūrėjo įvairuose Lietuvos teatruose, didžiausius komplimentus ir susižavėjimą atiduoda „Madagaskarui“, kuris yra populiariausias ir lankomiausias Vilniaus mažojo teatro spektaklis.

„Pirmasis mano matytas spektaklis Lietuvoje buvo „Trys seserys“. Tai - pats gryniausias, šilčiausias spektaklis. Jis jaudina sielą. Žiūrint „Tris seseris“ užplūsta toks pat jausmas kaip žiūrint i Vilniaus Katedrą, kurią matau per savo viešbučio langą. Po šio pirmojo vizito aš būsiu dažnas svečias Lietuvoje, nes jaučiu, kad mes turime užmegzti ilgalaikius santykius ir tikrai turime ką vieni kitiems pasiūlyti. Esu aplankęs daugybę valstybių, žiūrėjau daugybę spektaklių Danijoje, Čekijoje, Prancūzijoje, bet didžiausią įspūdį man padarė Lietuva ir Vilniaus mažasis teatras. Be spektaklių, kuriuos mačiau, esu giliai sujaudintas pasakojimo apie M.K.Čiurlionio scenos uždangą, kuri buvo sukurta XX a. pradžioje ir kurią galima pamatyti Vilniaus mažojo teatro freskoje. Man labai patiko laisvės simbolis – varpas, kuris yra VMT teatre ir simbolizuoja, jog šis teatras susikūrė tą pačią savaitę 1990m. kai Lietuva paskelbė savo nepriklausomybę“, - sakė ponas Xiang Wang.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)