Jaukioje menėje, išpuoštoje senaisiais XVI-XVIII a. LDK gobelinais, įsitaisiusių žmonių ausis glostys gyva muzika – gerai žinomi džiazo standartai ir kerinčios improvizacijos bei amžinoji klasika, atliekama Petro Vyšniausko ir Nedos Malūnavičiūtės kartu su Jaunimo kameriniu orkestru, kurį įvairiems projektams („Saksofonos serenados“, „Muzika kaip kinas“) suburia Auksinio kryžiaus laimėtojas, maestro Gintaro Rinkevičiaus mokinys Ričardas Šumila, dirbantis su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru bei asistuojantis ir diriguojantis „Vilniaus miesto operos“ („bohemiečių“) pastatymams.

„Koncertas yra neeilinis ir unikalus tuo, kad Lietuvoje nėra tokios srovės koncertų. Tai ne tik žinoma klasika, bet ir 1950-ųjų metų muzika su styginiais ir džiazo grupe“, pasakoja džiazo kūrėjas P. Vyšniauskas.

Skambės Maurice‘o Ravelio, Igorio Stravinskio, Gabrielio Fauré, Samuelio Barberio, Ennio Moriccone, Vidmanto Bartulio kūriniai ir džiazo legendos Charlie Parkerio įkvėpti standartai, kaip I'll Remember April, Autumn in New York, Just Friends, Laura, Summertime ir kt.

Lietuvos džiazo vokalistė N. Malūnavičiūtė vėl dainuos prieš daugiau nei dvidešimt metų atliktą titulinę filmo „Džiazas“ dainą „Toli toli“, o saksofoną, kaip ir originaliame kino įraše 1992 metais, pūs muzikas virtuozas P. Vyšniauskas. Be to, klausytojai taip pat turės galimybę išgirsti filmo „Mano vaikystės ruduo“ muzikos ištrauką, kurtą V. Ganelino.

„Džiaugiuosi, kad prie orkestro ir džiazo grupės jungiasi ir Neda – taip malonu girdėti jos nuostabų moterišką vokalą. Tiesa, Neda ne tik dainuos, bet prie Petro saksofono derins ir savo fleitą“, šypsosi dirigentas R. Šumila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)