Septintą kartą vyksianti „ArtVilnius‘16“ jau stabiliai įsitvirtino vietinėje ir užsienio meno rinkoje bei meno mylėtojų privalomų aplankyti renginių sąraše. Tai patvirtina ir įspūdingi skaičiai: praėjusiais metais mugę aplankė 18,5 tūkst. lankytojų, parduota apie 100 meno kūrinių už 200 tūkst. eurų, o dėl kai kurių darbų derybos dar tebevyksta. Mugėje dalyvavo 55 galerijos iš 15 pasaulio šalių, projektų zonoje pristatytos išskirtinės, pasaulinio garso šiuolaikinio menininkų darbų kolekcijos, renginys išsamiai nušviestas tiek vietos, tiek iš užsienio atvykusių žurnalistų.

Kaip pabrėžia meno mugės vadovė Diana Stomienė, „ArtVilnius‘16“ dalyvaujančių šalių diapazonas turėtų dar labiau išsiplėsti, nes mugės organizatoriai intensyviai pristatinėja „ArtVilnius“ užsienio rinkose, konferencijose bei aktyviai bendradarbiauja su tarptautine žiniasklaida. Mugės meno konsultantas prancūzas Ericas Schlosseris kasmet iš viso pasaulio sukviečia gausybę meno kolekcionierių, kurie nusipirkti meno į Vilnių atskrenda ir privačiais lėktuvais.

„ArtVilnius‘16“ šalis svečias – Lenkija, kurios šiuolaikinio meno scena yra išties įspūdinga, tačiau dar ne visiems gerai pažįstama. „Vienas iš „ArtVilnius“ tikslų – regioninės meno rinkos aktyvinimas, kultūrinis bendradarbiavimas, pirmiausia siekiant supažindinti su stipriausiomis kaimyninių šalių galerijomis, menininkais, ateityje plečiant geografiją į Vakarus. Lenkijos meno rinka – viena iš greičiausiai augančių visoje Centrinėje Rytų Europoje, pritraukianti daugybės tarptautinių kolekcininkų dėmesį. „ArtVilnius“ delegacija ne kartą lankėsi Lenkijoje ir asmeniškai pakvietė geriausias šalies meno institucijas, muziejus bei galerijas dalyvauti mugėje“, – teigia mugės vadovė D.Stomienė. Lenkijos šiuolaikinio meno programos kuratorė – garsi menotyrininkė, prof.dr. Raminta Jurėnaitė. Savo dalyvavimą „ArtVilnius‘16“ jau patvirtino tokios galerijos kaip „Lokal 30“, „Le Guern“ (Varšuva), „Zderzak“ (Krokuva) ir kt. Mugės projektų zonoje bus pristatyta dalis šiuolaikinio muziejaus „MoCaK“ kolekcijos.

Meno mugė „ArtVilnius‘16“ tradiciškai vyks Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, kurio 12 000 kv. metrų ploto architektūros projektui vadovaus jau ne vienerius metus su muge dirbantis architektas Rokas Kilčiauskas („Processoffice“), mugės architektų komandos narės Miglė Nainytė ir Austė Kuliešiūtė (MOA) bus atsakingos ir už partnerių stendų projektus.

Kaip ir kasmet, „ArtVilnius‘16“ programoje ir toliau bus tęsiama geriausių galerijų bei menininkų rinkimo tradicija, mugės metu vyks ne viena meno ir kolekcionavimo temas nagrinėjanti konferencija, viešosios diskusijos, edukacinės programos. Didelio formato skulptūrų ir instaliacijų parodoje „Takas“ savo darbus pristatys Lietuvos ir užsienio menininkai.

Tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius‘16“ norinčios dalyvauti galerijos paraiškas gali siųsti iki vasario 1 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)