Antrame sezone „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legendos“ scenoje pasirodė naujas veidas. Operos solistė , „Auksinio kryžiaus“ laureatė sopranas Gitana Pečkytė įkūnijo karalienę Boną Sforcą. Nuo šiol ji vaidmenį atliks pakaitomis su Sigute Stonyte.

Miuziklas „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ sulaukia ne tik audringų aplodismentų Lietuvoje, bet ir užsienio ekspertų dėmesio. Daugiausiai „Grammy“ nominacijų laimėjusios „EastWest Studios“ (JAV) vadybininkė Candace Stewart lietuvių darbą pavadino „originaliu ir rafinuotu“. „Universal Pictures“ ir „Sony Pictures Entertainment“ kūrybos konsultantė Jody Toll teigė, kad šis miuziklas „ištaigingas kūrinys iš nedidelės šalies“ ir tvirtino, kad jis savo originaliu ir novatorišku pateikimu gali tapti tikru įkvėpimu ir nauju vėju šalims, kuriose miuziklo tradicijos – žymiai gilesnės nei pas mus.

Galimybę lietuvišką miuziklą rodyti už šalies ribų yra pakankamai reali. Kūriniu domisi kaimynai lenkai. Stebėti miuziklą Vilniuje ir Kaune atvyksta ir muzikos agentai iš Didžiosios Britanijos bei JAV.

„Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legendos“ kūrėjai vadinami „svajonių komanda“. Muziką sukūrė Kipras Mašanauskas, libretą – Romas Lileikis, scenografiją – Marijus Jacovskis, kostiumus – Juozas Statkevičius. Režisierė ir choreogtafė – kūrybinės veiklos dvidešimtpenkmetį šiemet mininti Anželika Cholina. Žygimantą Augustą įkūnija Mantas Jankavičius (vaikystėje – Benas Jankavičius), Barborą Radvilaitę – Karina Skambinė, Poną Tvardovskį – Kostas Smoriginas. Radvilas – Jeronimas Milius (Juodąjį) ir Tadas Juodsnukis (Rudąjį), karalienę Boną Sforcą – Gitana Pečkytė/Sigutė Stonytė, Žygimantą Senąjį – Tadas Girininkas, rūmų juokdarius – Rafailas Karpis/Mindaugas Jankauskas ir Dominykas Vaitiekūnas. Dainuoja choras „Brevis“ , šoka – A.Cholinos šokio teatras.

Miuzikle meistriškai sujungti skirtingi muzikos žanrai. „Kūrinio amplitudė plati – nuo turgaus iki bažnyčios. Be to, norėjau pabrėžti kartų konfliktą: senųjų karalių didybė yra klasikinio, sodraus skambesio, o jaunimas – provokuojantis, modernus. O juokdariai laviruoja tarp vienų ir kitų“, – sakė kompozitorius K.Mašanauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)