Nacionalines premijas laureatams įteiks Prezidentė Dalia Grybauskaitė Vasario 16-ąją - Valstybės atkūrimo dieną. Nacionalinės kultūros ir meno premijos dydis - 30 400 eurų.

Nacionalinių kultūros ir meno premijų komisijai vadovauja filosofas Leonidas Donskis. Komisiją sudaro kompozitorius ir dirigentas Vaclovas Augustinas, teatro ir kino aktorius Juozas Budraitis, literatūrologė Viktorija Daujotytė-Pakerienė, dirigentas Juozapas Domarkas, architektė urbanistė, architektūrologė Jūratė Jurevičienė, teatro režisierius Oskaras Koršunovas, literatūrologas Mindaugas Kvietkauskas, skulptorius ir filmų kūrėjas Deimantas Virgilijus Narkevičius, skulptorius Arūnas Sakalauskas, fotomenininkas Stanislovas Žvirgždas.

Nuo 1989 metų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos kasmet teikiamos už reikšmingiausius pastarųjų 7 metų Lietuvos ir Pasaulio lietuvių bendruomenės menininkų sukurtus kūrinius.

Kasmet skiriamos ne daugiau kaip 6 Nacionalinės kultūros ir meno premijos, iš jų ne daugiau kaip 2 gali būti skiriamos už kūrinius kaip ilgametį kūrėjo kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (422)