Pristatydamas savo parodą, Vladas pasakojo, kad joje bus perteiktas jo požiūris į gyvenimą, reakcija į sujauktą ir nebesuprantamą prioritetų skalę. Meno objektais čia tapo kasdien naudojami daiktai, matyti, kad peno šiems kūriniams menininkas sėmėsi iš šiuolaikinių šaltinių. Feisbukas, išmanieji telefonai ir kiti šiuolaikiniai daiktai čia tapo meno kūrinių vinimis.

„Vartotojiškumas, tikėjimas, skaitmena realybėje – tai tik kelios temos, per kurias kalbėsiuos su žiūrovu“, - prieš pat prasidedant parodos atidarymui kalbėjo V. Mackevičius. Parodoje taip pat galima pamatyti ir jo grafikos darbų.

Grafikos portretuose, kuriuos V. Mackevičius kūrė rašydamas tekstus, matyti Andriaus Mamontovo, Oksaro Koršunovo, Šarūno Saukos, Jono Meko ir kitų žymių žmonių atvaizdai. „Technika čia paprasta, tiesiog reikia įdėti daug darbo“, - apie grafikos darbus kalbėjo V. Mackevičius. Anot meniniko, vieną tokį portretą jis kuria kone visą savaitę.

Parodoje galima pamatyti ir visiškai netikėtų sprendimų, pavyzdžiui, stiklainyje, tarp agurkų, „marinuotų“ išmaniųjų telefonų. „Šį objektą įsivaizduoju kokioje nors prabangioje aplinkoje. Man patinka kontrastai“, - šyptelėjo menininkas, kviesdamas aplankyti jo parodą galerijoje „Akademija“.

„Mess Age“ – tai dailininko žinutė. Tai laiškas netvarkai, dvasinėje plotmėje sujauktam laikui. Tai požiūris į klaidingus prioritetus, tai žmogaus analizė laike, tai šypsena skausmui, linkėjimai rytdienai nuo šiandienos. Tai pamąstymų „salotos“ apie tai, kas svarbiausia: meilę, gyvybę, šaknis. Taipogi apie karą: vidinį – kupiną prieštaravimų ir neapsisprendimo; ir visuotinį: šaltąjį – informacinį bei fizinį – žudantį.

Parodos kuratorius dailėtyrininkas Tomas Ivanauskas apie Mackevičiaus kūrybą teigia: „Pastarųjų dešimtmečių menas darosi nuobodus ir nebestebina, nors ir kuriamas tik tam, kad stebintų, šokiruotų, provokuotų, baugintų. Jį bandoma pateisinti ir pagrįsti įvairiomis teorijomis, koncepcijomis, kurios dažniausiai dar labiau supainioja eilinį žiūrovą. Šiuolaikinis menas yra suprantamas tik profesionalui, suvokiančiam nūdienius kontekstus, o menas tolsta...

Tačiau to tikrai nepasakysi apie menininko Vladimiro Mackevičiaus kūrinius, kurie stebina kiekvieną kartą. Stebina technikų įvairove, tarpdiscipliniškumu, be galo laisva idėja ir puikia jos išraiška; ironišku žvilgsniu į aktualijas, nevengiant ir autoironijos; švelnia, tačiau taiklia socialine provokacija. Jo menas – tarsi žaidimas, neabejotinai įtraukiantis žiūrovą ir priverčiantis jį gilintis, susimąstyti, šypsotis, žavėtis, garsiai nusijuokti. Mackevičius – vienas iš tų menininkų, kuris gyvenimą geria dideliais gurkšniais ir tai labai atsispindi jo be galo įvairiapusėje kūryboje“.

V. Mackevičius jau daugelį metų savo kūryba garsina Lietuvos vardą visame pasaulyje. Parodos įvyko Prancūzijoje, D. Britanijoje, Šveicarijoje, Italijoje, Ispanijoje, Kinijoje, Rusijoje ir kt. šalyse, jo darbus yra įsigiję muziejai Vatikane, Norvegijoje, Ispanijoje, Rusijoje, Gruzijoje bei Lietuvoje.

Paroda veiks iki gruodžio 19 d.