Tai dar vienas valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ iššūkis, kurį įgyvendinti padėjo kompozitorius, dirigentas, Maestro Jaroslavas Cechanovičius pritaikęs ilgametę kūrybinę patirtį kuriant simfoninių orkestrų atliekamų mišių aranžuotę.

Kartu su orkestru ir valstybiniu choru „Vilnius“ arijas ir duetus atliks Lietuvos ir užsienio solistai: Asta Krikščiūnaitė (sopranas), Marta Lukošiūtė (mecosopranas), Algirdas Janutas (tenoras), Stein Skjervold (baritonas–bosas, Norvegija). Dirigentas – Zalcburgo universiteto Mozarteum profesorius, Mozarto operų instituto, įvairių meno projektų iniciatorius, dalyvis ir vadovas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos garbės daktaras Josef Wallnig.

Šis sudėtingas kūrinys priskiriamas ne tik prie genialiausių kompozitoriaus kūrybos vaisių, bet kartu tai vienas iškiliausių ir žymiausių šedevrų muzikos istorijoje. Tai malda, kurioje ne daug žodžių, tačiau kiekvienas verčia įsigilinti ir pajusti jų prasmę.

Muzikinė kūrinio linija didinga, įtaigi, atskleidžianti kiekvienos dalies dramaturgiją ir reikalaujanti techninio bei meninio meistriškumo. Baroko epochos Mišias h-moll, kurioje svarbiausias būties, Dievo ir žmogaus ryšys, sudaro penkios dalys: „Kyrie“ („Viešpatie“), „Gloria“ („Garbė“), „Credo“ („Tikiu“), „Sanctus– Benedictus“ („Šventas-Palaimintas“), „Agnus Dei“ („Dievo avinėlis“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją