Prieš keletą dešimtmečių Lietuvos televizijoje vedęs laidą „Kontrapunktas“ autorius grįžta į LRT kaip radijo laidos „Audiologai“ vedėjas. Tiesa, jis dažnai vieši LRT laidose kaip dalyvis ar komentatorius, tačiau „Audiologai“ – autorinė žinomo kultūros veikėjo laida, kurioje jis ne tik pateiks savo požiūrį į muzikinės kultūros reiškinius, bet ir diskutuos su kitų sričių profesionalais bei ieškos kontakto su muziką komponuojančiais mėgėjais.

„Esame garsų apsuptyje, tačiau ne visuomet įsigiliname į jų prasmes, naudą ar žalą, – sako kompozitorius. – Kas išmano mediciną, žino, kad audiologais vadinami tie gydytojai, kurie tiria ir gydo klausos ligas arba gilinasi į su klausa susijusias problemas. Toji medicinos sritis vadinama audiologija.

Pavadinę mūsų pokalbius apie garsą ir klausą „Audiologais“ gal ir nesuklydome – juk dabarties visuomenė turi ne vien medicininių klausos problemų, ne vien su ausų ligomis susietų bėdų, bet ir žymiai platesne, bendresne prasme išreiškiamų klausos, girdėjimo, susikalbėjimo, suvokimo rūpesčių, apie kuriuos verta pakalbėti dažniau.

Tokių tikslų siekiu ir savo ketvirtadieniniuose „Audiologuose“ – pokalbiuose apie garsą ir klausą. Solo ir duetuose su laidos svečiais gvildensime labai įvairias temas – garsų kilmę ir akustinių peizažų įvairovę, antikos ir modernaus pasaulio garsyną, akustinių ir elektroninių muzikos instrumentų skambėjimą, pavienių autorių kūrybos įdomybes... Pasiūlysiu ir mažąsias premjeras rubrikoje „Atsiuntė paklausyti“, kurių turinį, tikiuosi, užpildys jaunųjų kompozitorių mums atsiųsta kūryba.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)