Kaip informavo Kultūros ministerija, jis surinko daugiausia balų iš septynių konkurse dalyvavusių pretendentų.

L.Zaikauskas yra dirbęs įvairiuose Lietuvos ir užsienio teatruose, 1992–1999 metais vadovavo Lietuvos rusų dramos teatrui. Dramos ir muzikiniuose teatruose bei televizijoje yra pastatęs per 80 spektaklių.

J.Miltinio dramos teatro penkerių metų perspektyvinės kūrybinės veiklos programoje L.Zaikauskas pabrėžia, kad tai turėtų būti teatras, kurio veiklos pagrindas pirmiausia būtų žymūs literatūros kūriniai, kuris žavėtų stipriu aktorių kolektyvu, būtų atviras kūrybiniams eksperimentams, tačiau tuo pačiu metu nepamirštų repertuarinio teatro pareigų. L.Zaikausko teigimu, bus dedamos pastangos geram teatro vardui grąžinti.

„Norėsiu grąžinti teatrui vienos iš svarbiausių Lietuvos scenų, kurioje vyksta svarbūs, plačiai aptariami meniniai renginiai, vardą“, - ministerijos pranešime sako režisierius.

Pasak L.Zaikausko, jis išanalizavo dviejų dešimtmečių teatro repertuarą ir mato ryškų nusigręžimą nuo jo įkūrėjo Juozo Miltinio teatro supratimo, jo teatrinių idėjų ir tikslų, noro nenusileisti iki provincialaus meno supratimo ir meninio skonio lygio.

„J.Miltinis statė iškiliausius pasaulinės ir lietuvių dramaturgijos kūrinius. Net komedijos, kurios turėdavo pritraukti daugiau žiūrovų ir uždirbti daugiau pinigų, buvo imamos „nuo aukščiausios pasaulinės dramaturgijos lentynos“, – sako L.Zaikauskas.

Naujasis teatro vadovas tikisi darniai sujungti savo patirtį ir meninius įgūdžius su vadybininko žiniomis, kurias sukaupė per daugelį metų vadovaudamas įvairiems Lietuvos ir užsienio teatrams.
Su konkurso laimėtoju bus sudaroma terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

J. Miltinio teatrui Panevėžyje nuo 2010 metų vadovauja režisierius Romualdas Vikšraitis. 2011 metų gegužę teatro kolektyvas jam buvo išreiškęs nepasitikėjimą. Taikyti kolektyvo su teatro vadovu į Panevėžį ne kartą vyko ir parlamentarai, ir kultūros ministras, susidariusi padėtis ne kartą svarstyti Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitete.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)