Paroda, pristatyta su lozungu „Tikime Laisve“ yra skirta Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui.

Atidarydama parodą ambasadorė Irena Vaišvilaitė pabrėžė, kad laisvė yra neatskiriama nuo religinės laisvės ir kad religinė tradicija, kurią sovietinės ateizacijos metais išsaugojo Lietuvos žmonės, yra organiška kultūros dalis.

Parodoje eksponuojamos Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureato Arūno Baltėno fotografijos iš jo kasdienio gyvenimo ciklų „Šilų dzūkai“, „Gervėčiai“, „Žemaitija“ pristato religinį metų ciklą skirtingų Lietuvos regionų kaimo gyvenime.

Parodos atidarymo metu fotomenininkas Arūnas Baltėnas ekrane rodė platesnį savo kūrybos fotografijų ciklą bei papasakojo išskirtinę istoriją apie fotografavimą šv. Kūčių vakarą lietuviškame kaime Baltarusijoje.

Parodos lankytojai, tarpe kurių buvo ir Popiežinio Šventojo Kryžiaus Universiteto rektorius profesorius monsinjoras Luis Romera, buvo sužavėti autoriaus kūrybos nuoširdumu atskleidžiančiu fotografijose esančių žmonių dvasinę būseną. Po atidarymo kalbų svečiai neskubėjo skirstytis. Jie iš naujo, ne po vieną kartą, žiūrėjo parodos nuotraukas diskutuodami, atrasdami panašumų su jų šalimis, girdami autorių už subtilų kasdienio gyvenimo perteikimą nekasdienia nuotaika.

Parodos proga susirinkusiam prie Vatikano akredituotam diplomatiniam korpusui, tarptautinei akademinei Šventojo kryžiaus universiteto bendruomenei ir svečiams italams buvo pristatyta Lietuvos fotomenininkų sąjungos narių kūryba bei Lietuvos turizmo departamento medžiaga apie kultūrinį ir religinį turizmą Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)