Klaipėdoje gyvenantis rašytojas Eltai sakė, jog yra pakviestas dalyvauti ir finaliniuose festivalio skaitymuose, kurių šiųmetinė tema - maskaradas.

Nuo 1970-ųjų kasmet vykstančiuose skaitymuose savo poeziją pristato 30 pasaulio poetų. Roterdame kol kas skambėjo tik dviejų lietuvių - Tomo Venclovos ir Marko Zingerio - kūryba.

Šiųmetiniame renginyje eilėraščius skaitys poetai iš aštuoniolikos Europos, Amerikos, Australijos, Azijos ir Afrikos valstybių. Festivalio renginiuose kasdien laukiama daugiau negu pusės tūkstančio žiūrovų. Vis dažniau į tarptautinius festivalius kviečiamo poeto, eseisto, dramaturgo G. Grajausko kūryba verčiama į anglų, vokiečių, švedų, lenkų ir kitas kalbas.

1966 metais gimęs autorius yra baigęs Klaipėdos Stasio Šimkaus aukštesniąją muzikos mokyklą, studijavęs džiazą Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultete. Dainuoja ir groja bosine gitara grupėje "Rokfeleriai", nuo 1996 metų sudarinėja dienraščio "Klaipėda" literatūrinį leidinį "Gintaro lašai".

Rašytojas debiutavo 1993 metais eilėraščių knyga "Tatuiruotė", už kurią buvo apdovanotas Zigmo Gėlės premija. Ketvirtoji 1999 metais išleista poezijos knyga "Kaulinė dūdelė" apdovanota "Poezijos pavasario" ir Ievos Simonaitytės premijomis.

Be poezijos knygų "Atsiskyrėlio atostogos, "Naujausių laikų istorija: Vadovėlis pradedantiesiems", rašytojas išleido ir esė rinkinį "Iš klausos", taip pat - romaną "Erezija".

G. Grajausko pjesę "Komiksas, arba Žmogus su geležiniu dangčiu" Klaipėdos dramos teatre pastatė Aidas Giniotis ir Darius Meškauskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją