Dingo festivalio vėliava

Festivalio renginiai Druskininkuose tradiciškai prasideda penktadienio popietę Poetinio Druskininkų rudens vėliavos pakėlimu prie kavinės „Širdelė“. Ji nuleidžiama tik sekmadienio rytą, kai poetai išvažiuoja į Vilnių ir būdavo saugoma Druskininkuose iki kitų metų.

Vienas iš druskininkiečių festivalio talkininkų, dailininkas Andrius Mosiejus apie dingusią vėliavą prasitarė Poetinio Druskininkų rudens išvakarėse. Jo teigimu, buvo skubiai surasta vimpelo tipo vėliava su festivalio simbolika, išmarginta Poetinio Druskininkų rudens svečių parašais, kurią nuspręsta iškelti vietoje senosios vėliavos.

Tačiau penktadienio popietę, kai festivalio svečiai jau buvo suvažiavę į Druskininkus, senoji vėliava netikėtai atsirado – kažkuris poetas ją buvo išsivežęs į Vilnių. Tačiau keisti numatytą planą jau buvo vėlu, nes žiūrovai jau susirinko prie „Dainavos" centro. Skambant Poetinio Druskininkų rudens himnui, vienas jo pradininkų Kornelijus Platelis iškėlė ant stiebo naująją vėliavą, o senąja mojavo A.Mosiejus.

Teiks Jotvingių premiją

Poetai ir literatūros kritikai „Dainavos" centre diskutuoja tema „Baimė: rašyti ar nerašyti?". Diskusiją moderuoja Donatas Petrošius ir Laima Kreivytė. Ten pat netrukus bus atidaryta Petro Rakštiko grafikos paroda ir šaržų ekspozicija „Rašytojų veidai“.

Penktadieninį poezijos vakarą, kuriame savo kūrybą daugiausiai skaitys festivalio svečiai iš užsienio, ves Uršulė Gedaitė ir Ričardas Šileika.

„Širdelės" kavinėje vyks tradiciniai naktiniai jaunųjų poetų kūrybos skaitymai, kuriems vadovaus Andrius Jakučiūnas ir Neringa Butnoriūtė.

Šeštadienio rytą prancūziškų bandelių kepyklėlėje-kavinėje „Boulangerie“ bus atidaryta Ričardo Šileikos paroda „Žymenys“, o „Sofos" galerijoje – Gvido Latako paroda „Riterio sapnas“.

Naujovė šių metų Poetinio Druskininkų rudens programoje – festivalio dalyvių poezijos skaitymai po M.K. Čiurlionio obelimis, memorialinio muziejaus sode, kuriuos ves Dainius Gintalas. Muziejuje veiks grafikos ir kaligrafijos dirbtuvės.

V. K. Jonyno galerijoje bus atidaryta Petro Repšio poetams skirtų medalių paroda.

Šeštadienio popietę centro „Dainava“ Saulės salėje leidyklos pristatys ir prekiaus per metus išėjusiais savo leidiniais.

„Širdelės" kavinėje bus surengti ES programos „Kūrybiška Europa“ projekto VERSOPOLIS poetų skaitymai, kuriuose dalyvaus Łukasz Jarosz (Lenkija), Ida Linde (Švedija), Eva Luka (Slovakija) Ilja Leonard Pfeijffer (Nyderlandai), Eleanor Rees (Didžioji Britanija). Lietuvių poezijos popietę ten pat ves Saulius Vasiliauskas ir Emilija Visockaitė.

Šeštadienio vakarą, baigiamojo poezijos vakaro metu, bus įteiktos tradicinės Jotvingio ir Jaunojo Jotvingio premijos bei apdovanoti vieno eilėraščio, vieno eilėraščio tema „Baltas lapas“ ir humoristinio eilėraščio tema: „Tingėjimo džiaugsmai“ konkursų nugalėtojai.

Sunku spėti, kada pasibaigs naktiniai poezijos skaitymai ir vaidinimai kavinėje „Širdelė“, bet sekmadienio rytą Poetinio Druskininkų rudens svečiai išvyks iš Druskininkų, o pasibaigs tarptautinis festivalis pirmadienį poezijos skaitymais sostinės Užupio kavinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją