Ne tik Klaipėdos, bet ir visa Lietuvos teatro bendruomenė su nekantrumu laukia jo naujo pastatymo. Juolab kad šis režisierius ir vėl daro išimtį – antrąkart stato ne savame teatre, ne užsienyje ir būtent Klaipėdoje. Ir vėl jis pats – ir spektaklio scenografas, ir vėl muziką jam kuria kompozitorius Gintaras Sodeika. Tik dramaturgija šįkart – visai kitokia.

O.Koršunovas klaipėdiečiams pasiūlė klasikos veikalą – norvegų dramaturgo Henriko Ibseno penkių veiksmų dramą „Laukinė antis“. Vaidmenys jau beveik visi paskirstyti. Spektaklyje vaidins tie patys „Šalto vaiko“ aktoriai ir dar keli iš to paties Klaipėdos dramos teatro. Anot jo direktoriaus Gedimino Pranckūno, tai – viena iš nedaugelio sąlygų, kurias teatras iškėlė režisieriui, – jokių kviestinių atlikėjų.

Naujo spektaklio repeticijos vyks keliais etapais su pertraukomis. Dabar O. Koršunovas repetuos iki liepos vidurio. Paskui jis išvyks statyti spektaklį užsienyje. Per tą laiką iki rudens bus pagamintos „Laukinės anties“ dekoracijos. Repeticijos tęsis vėlų rudenį ir žiemą. Premjera numatyta 2006-ųjų sausio pabaigoje.

Kaip „Klaipėdos“ laikraščiui sakė G.Pranckūnas, šis O.Koršunovo pastatymas teatrui kainuos daugiau nei 100 tūkstančių litų. Tiek pinigų iš savo rėmėjų teatras dar nesurinko. Direktorius kreipėsi į Klaipėdos miesto savivaldybę, kad šioji taptų vienu iš spektaklio mecenatų, skirdama jam bent 30 tūkst. litų. Miesto taryboje šis klausimas bus svarstomas birželio pabaigoje.

Klaipėdos dramos teatras tikisi, kad į naują O.Koršunovo pastatymą sudėtos lėšos sugrįš. Ir tikisi ne be pagrindo. Pernai šio režisieriaus Klaipėdoje pastatytas M. von Mayenburgo „Šaltas vaikas“ teatrui kainavo ne ką mažiau ir jau su kaupu atsipirko. Anot teatro direktoriaus, toks atvejis pirmas šio teatro istorijoje, kad tai įvyktų greičiau nei per vienerius metus.

O.Koršunovo teigimu, H.Ibseno „Laukinė antis“ bus ne vienam ir ne dviem teatro sezonams. Režisierius jau turi spektaklio koncepciją ir neabejoja, kad publiką ji suintriguos.