Jau dešimtosios, jubiliejinės “Kauno bienalės” organizatoriai svečius džiugino išskirtine programa, kurios režisierius buvo pats Nicolas Bourriaud, šiemet kuruojantis ir didžiąją festivalio programos dalį.

Pasak organizatorių, tai vienas įtakingiausių meno pasaulio atstovų, puikiai pažįstamas tarptautininėje rinkoje bei dirbantis su didžiausiais renginiais ir žinomiausiais kūrėjais.

N. Bourriaud kartu su virtuvės šefu Ernestu Viršila ir Diana Kuzmickaite vakaro publiką stebino specialiai šiai progai paruoštu meniu ir pasiūlė neįtikėtiną kelionę laiku per lietuvių kulinarijos istoriją nuo 17 amžiaus bajorų laikų iki šių dienų bei pabandė sukurti keletą futuristinės ateities virtuvės variantų, kuriuose buvo galima atrasti ne tik maisto tablečių, bet kitų kulinarinių šedevrų.

Vakaro svečiai taip pat turėjo galimybę išvysti ir menininkų grupės Experimental Foundation instaliaciją, pamatyti šokio teatro “Aura” pasirodymą bei pasimėgauti Night Birds, Mmpsuf, ir Eglės Sirvydytės atliekamomis melodijomis.

Renginyje dalyvavo vieni garsiausių šalies kūrėjų menininkai Jurga ir Deimantas Narkevičiai. Taip pat renginio nepraleido vieno žurnalo vyriausioji redaktorė Jurgita Garbaravičienė, LRT televizijos laidos "Stilius" kūrėja Violeta Baublienė ir žymusis virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas.

Vakarienėje, kurioje iš viso dalyvavo apie 150 žmonių, apsilankė ir Živilė bei Jonas Garbaravičiai, bankininkas Audrius Žiugžda su žmona Rūta, advokatas Rolandas Valiūnas, verslininkas Antanas Zabulis su žmona Ramune, Lina ir Tomas Kučinskai bei kiti.

„Kauno bienalė“ – tai vienas didžiausių Baltijos šalyse vykstančių šiuolaikinio meno festivalių sutraukiantis garsiausius ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių kūrėjus. Šiemet jubiliejiniame renginyje savo kūrinius pristatys daugiau kaip 80 menininkų iš įvairiausių pasaulio šalių, o žiūrovai juos galės išvysti jau nuo rugsėjo 18 dienos netikėčiausiose miesto erdvėse.

Pasak organizatorių, šiemetinė veiklų geografija itin išsiplėtusi ir neapsiriboja tik galerijomis, o žengia ir į viešąsias bei pramonines zonas, tad milijoninės vertės kūrinius bus galima pamatyti ne tik M. Žilinsko ar Kauno paveikslų galerijoje, bet ir Kauno centriniame pašte, svetingumo namuose „Monte Pacis“, buvusiuose tekstilės fabrikuose „Drobė“ bei „Dirbtinis pluoštas“.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)