Festivalio programoje – net trys lietuvių atlikėjų pasirodymai

Nuo pat įkūrimo 1989 metais, „Banchetto musicale“ akcentavo savo švietėjišką misiją. Festivalis kasmet ne tik siekia Lietuvos publiką supažindinti su dar negirdėtais kūriniais, bet ir pristatyti lietuvių senosios muzikos atlikėjus. Baigusi studijas Karališkojoje muzikos akademijoje Londone ir jas tęsianti prestižinėje Niujorko Juilliard mokykloje smuikininkė Ūla Kinderytėkartu su vargonininku ir klavesinininku Vilimu Norkūnu, studijas baigusiu Grace,rugsėjo 7 d. koncerte „Fantasticus“ kvies pasinerti į chaoso, svaigulio, gyvūnus mėgdžiojančių garsų bei laisvos formos veržlumo kupinas stylus fantasticus gelmes. Rugsėjo 8 d. ansamblis „Chiaroscuro“ (Lietuva), atliksiantis pastoralę „Augelletti, ruscelletti“, klausytojus nukels į jaudinantį kontrastų pasaulį.

Lietuvių atlikėjai publikai ruošia ir dar vieną ypatingą koncertą.Rugsėjo 20 d. Šv. Ignoto bažnyčioje choras „Brevis“klausytojus kvies išgirsti itin šiuolaikiškai skambantį Renesanso epochos genijaus Antoine Brumel šedevrą – dvylikabalses mišias „Et ecce terrae motus“. Lietuvoje šis unikalus kūrinyschoro „Brevis“ pirmąkart atliktas tik 2015 metais.

Skirtingų senosios muzikos laikotarpių savitumą pristatys festivalio svečiai iš užsienio

Senosios muzikos ekspertas Stefano Albarello iš Italijos rugsėjo 9 d. koncerte „Dulces exuviae“prikels kultūrinį Karolingų epochos palikimą bei pasakos apie laikus, kuomet kompozitoriai savo kūriniams naudojo gražiausias Horacijaus, Vergilijaus, Boecijaus ir kitų genijų poemų eiles. Įėjimas į koncertą nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija adresu.

Rugsėjo 13 d. ispanų ansamblis „Magister Petrus“, rekonstruojantis romaninio ir ankstyvojo gotiškojo periodo muzikos atlikimą, pristatys programą „Phoebi claro“, kurioje skambės lyrika apie šlovingiausius Antikos didvyrius ir stipriausius jausmus.

Visame pasaulyje kaip solistai, kamerinių ansamblių ir baroko orkestrų muzikantai aktyviai koncertuojantys kolektyvo„Luxurians“ nariai ir Tarptautinio J. S. Bacho konkurso nugalėtoja Marie Friederike Schöder (Vokietija) rugsėjo 15 d. atliks prancūziškų kantatų programą bei įrodys, kad tai – ideali platforma artistiškumui reikštis.

Festivalį užbaigs sodrus stygų skambesys ir balso vingrybės.Rugsėjo 21 d. itin perspektyvus britų tenoras Thomas Hobbs bei senųjų styginių instrumentų meistrės belgė Sofie Vanden Eynde ir austrė Romina Lischka klausytojams atskleis, kur slypi Orfėjo lyros magija.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.

Projekto rengėjai – viešoji koncertinė įstaiga „Banchetto musicale“ ir viešoji įstaiga „Vilniaus festivaliai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją