Pagrindinis šventės traukos centras – „dūzgiantis” Gedimino prospektas – tradiciškai suskirstytas į skirtingas erdves. Pirmoji prospekto atkarpa „Menų ir muzikos gatvė“ kvies į garsių atlikėjų koncertus, profesionalių dailininkų, keramikų ir kitų meno novatorių autorinių darbų ekspozicijas.

Viena iš naujovių – vilnoniai rankų darbo kilimai, kurie sušildys jūsų namus ir ilgąjį žiemos sezoną. Specialiai įrengtose trijose muzikinėse scenose prie Kudirkos ir Lukiškių aikščių bei jaukioje erdvėje su sėdmaišiais prie Nacionalinio dramos teatro skambės „auksiniai“ Lietuvos atlikėjų Giedrės Kilčiauskienės, Edgaro Lubio, Sashos Song, Girmantės, Šorenos balsai, mėgstamiausių grupių „Colours of Bubbles“, „Soul Moustache“, „Baltasis kiras“, „jama&W“, „Kamanių šilelis“ pasirodymai, garsiųjų aktorių ir bardų Andriaus Bialobžeskio, Giedriaus Arbačiausko, Mindaugo Briedžio, Gyčio Ambrazevičiaus ir grupės, Andriaus Zalieskos-Zalos magija, o linksmų plaučių grupės „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „Neteisėtai padaryti“, „The Mood Sellers Band“, „Baltic Balkan“ privers ne tik šypsotis, bet ir pamiklinti kojas. Muzikos atlikėjų ir aktorių gretas šiemet papildys įvairių stilių – nuo senovinių iki gatvės – šokių pasirodymai bei rudens, žiemos sezono madų pristatymai. Jaunųjų žiūrovų pamilti teatrai „Raganiukė“ ir „Lėlė“ šventėje pristatys interaktyvius spektaklius visai šeimai. Čia taip pat išgirsime LNK televizijos projekto „Lietuvos balsas“ dalyvius, LRT vaikų chorą, jaunuosius „Kivi“ dainininkus, moterų chorą „Liepos“ ir daug kitų smagių pasirodymų.

Svarbiausia “Dūzgiančio prospekto” naujiena – pačioje V. Kudirkos aikštėje įsikursiantis „Dizaino skveras“, kuriame turėsite progą susipažinti su ryškiausių ir naujų, sparčiai populiarėjančiųlietuvių drabužių dizainerių, juvelyrų, aksesuarų kūrėjų rankų darbo kūriniais ir naujausiomis kolekcijomis, o praėjusių sezonų darbus galėsite įsigyti su didelėmis nuolaidomis.Šioje erdvėje lankytojai turės galimybę ramiai pasivaikščioti, atsipūsti nuo šurmulio ir tuo pačiu atnaujinti savo garderobą, interjerą ar papuošalų dėžutę naujausiais dizainerių darbais. „Dizaino skvere“ dalyvauja labai įvairių daiktų kūrėjai:galėsite įsigyti vytelėmis pintų rankinių, šviesą atspindinčių rūbų bei aksesuarų, kad gatvėje jūs ir jūsų artimieji būtų saugūs, laisvalaikio bei prabangių vakarinių rūbų, rankomis siuvinėtų, pintų, medinių, stiklinių, keramikinių papuošalų, įvairiomis technikomis išgautų, augalais inkrustuotų, netikėtų formų ar minimalistinių juvelyrikos dirbinių. Ypatingai aktyvūs „Dizaino skvero“ dalyviai - juvelyrai, tad jei ieškote ypatingo sužadėtuvių, vestuvių žiedo, vėrinio, vienetinės dovanos ar tiesiog domitės juvelyriniais dirbiniais – „Dizaino skvere“ apsilankyti jums tiesiog būtina.Juolab, kad naujos „Dūzgiančio prospekto“ erdvės dalyviai iš visos širdies ruošiasi išskirtiniam savo ekspozicijų pristatymui.

Kulinarinėmis gėrybėmis nuklotas „Gardžių lauktuvių kelias“ gundys paskanauti gardėsių, kurių tarpe vietoje rūkoma mėsa ir žuvis, naminiai sūriai, ledai ar rankų darbo mėtų, vanilės, karamelės, braškių, citrinų, šokolado, kavos, apelsinų, obuolių, vyšnių, ananasų, eukaliptų, anyžių skonio ledinukai. Ypatinga naujiena gurmanams – sveikai „Aspersa“ ūkio augintos sraigės ir jų patiekalai: vyne ruoštos burgundiškos sraigės, skrudintos sraigės ir jų užkandos su grybais, sraigių konservai alyvuogių aliejuje, su provanso žolelėmis, pomidorais ir čili. Turėsite puikią progą paskanauti baltųjų sraigių „ikrų“ (kiaušinėlių), kurie yra pripažinti dosniu baltymų šaltiniu.

Prospekto atkarpa nuo A. Jakšto gatvės iki Lukiškių aikštės bus apsiginklavusi tonomis šviežiai išleistų knygų egzempliorių ir lauks užplūstant literatūrinio žodžio mylėtojų ar šiaip smalsių skaitytojų. Čia įsikūrusioje „Knygų alėjoje“ najienas pristatys beveik pusšimtis leidyklų, o skaitytojai galės pasigalynėti su žodžio meistrais ir pasidovanoti literatūros autoritetų išraitytą dedikaciją ar autografą.
Gedimino prospektas prie Lukiškių aikštės lauks vaikų, jaunimo ir gausybės šeimų su atžalomis.

Šioje erdvioje teritorijoje po atviru dangumi įsikurs įvairiausios atrakcijos, žaidimai ir „Dangaus linksmybės“, kurios nepaliks abejingų nei pačių mažiausių, nei paauglių. Futbolo gerbėjai galės išbandyti "Doka Frami futbolą“ – gyvą tradicinio stalo futbolo versiją, kur žaidėjai stovi aikštelėje specialioje aikštėlėje (tarsi padidintoje , kuri riboja jų judėjimą ir veiksmus, tačiau laimi kaip visad - daugiausiai įvarčių pelniusi komanda. Pirmą kartą šeimų zonoje bus galima ne tik pasigrožėti didžiaisiais oro balionais, bet ir jais pakilus į 30-ies metrų aukštį žvilgterėti į Vilnių iš paukščio skrydžio. Smalsieji tyrinėtojai turės galimybę susipažinti su didžiulių sraigtasparnių, parasparnių konstrukcijomis šių padangių „laumžirgių“ ir kitų skraidančių „objektų“ ekspozicijoje.

Sostinės dienos 2015“ taip pat pakvies į kitus įdomius renginius Bernardinų sode, Valdovų rūmuose, Verkių parko teritorijoje.Šventėje tradiciškai bus pristatyta vienuoliktoji respublikinė neįgaliųjų darbų paroda, mugė ir koncertas „Tau, Vilniau“. O Katedros aikštėje visus tris vakarus džiugins pasaulinio garso grupių „When Saints Go Machine“ (Danija), „Kraak & Smaak“ (Nyderlandai) ir lietuvių scenos žvaigždžių Leon Somov & Jazzu, Alinos Orlovos, grupės „Garbanotas bosistas“ koncertai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)