Festivalio „Palangos vasara“ atidarymo gyvo garso koncerte „Žvaigždės sveikina Palangą“ populiarias dainas, grojant Lietuvos radijo ir televizijos orkestrui, dainuos Violeta Riaubiškytė, Rytis Cicinas, Algis ir Valdemaras Frankoniai, Janina Miščiukaitė, Viktoras Malinauskas. Renginį ves dainininkė, Lietuvos televizijos laidos „Lietuvos dainų dešimtukas“ vedėja Jurga Šeduikytė ir muzikologas Viktoras Gerulaitis. Koncertą iš Palangos vasaros koncertų salės tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija.

Festivalio metu Gintaro muziejaus terasoje klasikinės muzikos gerbėjus džiugins smuiko virtuozas Vilhelmas Čepinskis ir ansamblis „Camerata Klaipėda“, talentingiausius įvairių šalies orkestrų muzikus vienijantis kamerinis orkestras „Mezzo“ ir solistas Vytautas Juozapaitis. Palangos Botanikos parke vyks tradiciniai Palangos pučiamųjų orkestro koncertai bei tarptautinis pučiamųjų orkestrų festivalis „Pajūrio dūdos“. Paskutinį liepos savaitgalį Jūratės ir Kastyčio skvere džiazo gerbėjus džiugins Neda Malūnavičiūtė ir „Blues Makers“, grupė „Saulės kliošas“, Linas Adomaitis ir Simona Jakubėnaitė su grupe „UAB Music".

Poezijos ir muzikos šventėje „Ramios, malonios vasaros naktys...“ bendrus projektus pristatys aktoriai - skaitovai, poetai ir muzikantai: aktorė Virginija Kochanskytė ir gitaristas Saulius S. Lipčius, poetas Justinas Marcinkevičius, Veronika Povilionienė ir ansamblis „Blezdinga“, aktorius Laimonas Noreika ir muzikų duetas Lipčius Duo, aktorius Ramūnas Abukevičius ir dainininkė Sigutė Trimakaitė ir kt. Festivalio metu poilsiautojai galės pamatyti Roko Radzevičiaus ir Rimvydo Stankevičiaus roko operą „Jūratė ir Kastytis“, kur pagrindinius vaidmenis sukūrė Marijus Mikutavičius, Aistė Smilgevičiūtė, Kostas Smoriginas ir kiti populiarūs šalies atlikėjai. Festivalio organizatoriai nepamiršo ir sporto aistruolių. Jie galės stebėti vandens motociklų čempionatą, kuriame dalyvaus politikos, žiniasklaidos, verslo ir pramogų pasaulio atstovai.

„Festivalis „Palangos vasara“ taps kasmetiniu Palangos vasaros renginiu. Jau šių metų festivalis poilsiautojams siūlys įvairaus pobūdžio renginių, kurie patenkins skirtingo amžiaus publikos skonį,“ – kalbėjo festivalį organizuojančios koncertinės agentūros „Klasikos projektai“ direktorius Romualdas Petraitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją