„Poreikis panašiai svetainei tikrai buvo, jau nekalbant apie būtinybę turėti centralizuotą ir mūsų teatrą pristatančią svetainę Lietuvos ir užsienio teatro mėgėjams ir profesionalams. Todėl „Menų spaustuvė" nusprendė užpildyti šią ne vien elektroninės žiniasklaidos nišą“, - sakė „Menų faktūros“ redaktorius Vaidas Jauniškis.

Šiuo metu svetainėje pateikiama nemaža scenos kūrėjų duomenų bazė, per 500 spektaklių programėlių, Lietuvos ir užsienio teatrų adresų. Kol kas tai didžiausia skaitmenizuota Lietuvos teatro duomenų bazė internete. Ji padės ir žiūrovams, ir ypač teatrą studijuojantiems lengviau rasti duomenų apie tam tikrą režisierių, aktorių ar kitą kūrėją. Duomenų bazė bus plečiama ir iliustruojama.

Svetainėje skelbiamos ir spektaklių recenzijos. „Maloniai sutikus spaudos leidinių redaktoriams, visos apie spektaklį parašytos recenzijos vėliau nuguls mūsų svetainėje. Bet „Menų faktūra“ taip pat turi ambicijų reaguoti kuo skubiau: jei vakaras baigėsi premjera, kodėl kitas rytas negalėtų prasidėti su „Menų faktūra“?", - mano svetainės kūrėjai.

Su svetaine bendradarbiauja Lietuvos teatro kritikai (redakcinė kolegija anksčiau redagavo žurnalą „Teatras“), todėl čia nebus apsiribojama vien anonsiniais straipsniais, bet pateikiama ir patikima analizė bei vertinimai. „Skyrius „Rekomenduojame“ yra mūsų pasirinkimas ir skonis, bet jis, tikimės, padės žiūrovui savaitgalį susiorientuoti teatrų pasiūloje“, - sako redaktorius. O važiuojantys į užsienį galės pažiūrėti, kas įdomaus rodoma kitų šalių teatruose.

Svetainė, bendradarbiaudama su įvairiais užsienio teatrų centrais, pristato lietuvių teatrą ir anglų kalba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją