VU botanikos sodas garsėja romantiška aura ir turtinga augalija: jo teritorijoje galima išvysti per 10 600 įvairių rūšių augalų! Tai didžiausia kolekcija Lietuvoje.

Gėlynai čia keičia žiedus, spalvas ir kvapus nuo pavasario iki vėlyvo rudens. Antroje vasaros pusėje, kai į šį kampelį įžengs festivalis, botanikos sode akį glostys ryškiaspalvės jurginų galvutės, atkus viržių kolonija, o rudeniop šaus į dangų elegantiški kardeliai.

Kadaise šioje vietoje dunksojo Kairėnų dvaro parkas. Jį dar ir šiandien mena 200 metų senumo liepų alėja, tyvuliuojantys tvenkiniai su lelijomis, čiurlenantis fontanas.

Sekmadienio koncertai – tai puiki proga pasidžiaugti parko grožybėmis. Festivalio klausytojams atskirai už įėjimą į šią poilsio oazę mokėti nereikia – galioja koncerto bilietas. O išsirengti į žygį už miesto tikrai verta – šiemet publikos VU botanikos sode laukia rinktiniai koncertai.

Pievos estradoje aukštąjį vokalinį pilotažą rodys neribotų galimybių vokalinis vyrų ansamblis „Voices Unlimited“ iš Austrijos, garsėjantis ne tik dainavimo meistryste. Jis kelia nuotaiką ir humoru, žaisme bei šiltu bendravimu su publika (liepos 19 d. 19 val.).

Tarptautinė keturių muzikų komanda „Dagamba“ suaus į spalvingą muzikinį spektaklį Rytų ir Vakarų kultūras - universalūs, tituluoti jos nariai neišsitenka klasikinės muzikos rėmuose (rugpjūčio 2 d. 19 val.).

Aktorių trijulė iš grupės „Liūdni slibinai“ gaivins klausytojus subtiliu sąmoju ir nebanalia kūryba, apdainuodami savitą lietuvio gyvenimą ir būdą (rugpjūčio 16 d. 19 val.).

Ispanų flamenko virtuozas Carlosas Pinana kartu su lenkų klasikinės gitaros meistru Krzyztofu Pelechu ir maestro Donato Katkaus vadovaujamu Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kameriniu orkestru šventės pabaigos koncerte atvers naujus flamenko muzikos horizontus (rugpjūčio 30 d. 19 val.).

VU botanikos sodo teritorijoje veikia kavinė, yra dvi nemokamos automobilių stovėjimo aikštelės.

Sodas automobiliu pasiekiamas Plytinės gatve, kuri jungia Studentų miestelį ir Naująją Vilnią. Įvažiavimas į VU botanikos sodą yra Kairėnų ir Plytinės gatvių sankryžoje (joje stovi medinis kryžius).

Į koncertus galima nukeliauti ir miesto transportu: į VU Botanikos sodą važiuoja 18, 38 maršruto autobusai nuo Antakalnio transporto žiedo. Išlipkite stotelėje „Kairėnai“.

Įsimeskite į kelionių krepšį patiesaliuką ir užkandžių. Dėl viso pikto nepamirškite skėčio – koncertai vyksta po atviru parko dangumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją