Tai bus išskirtiniai šių dviejų atlikėjų pasirodymai, kuriuos pirmieji turės galimybę išgirsti Lietuvos klausytojai. Romantiška, melodinga ir audrų kupina programa bus pristatyta Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje, Kauno Filharmonijoje ir Klaipėdos koncertų salėje.

A. Kniazevo Lietuvos publikai pristatinėti nebereikia. Kaip rašo The Western Mail: “Violončelininkas A. Kniazevas yra vienas iš nedaugelio, pasiekusių tokias aukštumas ir kuris yra vienas geriausių mūsų laikų klasikinės muzikos atlikėjų.” A. Kniazevo muzikinės interpretacijos išsiskiria ypatinga mistika ir filosofiniu gilumu. “A. Kniazevas yra tas atlikėjas, turintis neįtikėtiną muzikos pajautimą, aštrų protą ir fenomenaliai tobulą techniką.” – pažymi BBC Music Magazine.

Violončelininko koncertų sąraše pasirodymai su garsiausiais pasaulio orkestrais, pagrindinėse koncertų salėse ir su žymiausiais scenos partneriais. Jo pasirodymų laukiama tokiose salėse kaip Concertgebouw Amsterdame, Salle Pleyel ir Théâtre des Champs Élysée Paryžiuje, Palais des Beaux Arts Briuselyje, Wigmore Hall ir Royal Festival Hall Londone, Mozarteum Zalcburge, Musikverein ir Konzerthaus Vienoje, Rudolfinium Prahoje, Suntory Hall Tokijuje ir eilėje kitų.

Kaip solistas A. Kniazevas groja su tokiais orkestrais kaip Royal Philharmonic Orchestra ir BBC Symphony Orchestra (Londone), Čekijos filharmonijos orkestras, Nacionalinis Prancūzijos orkestras, Paryžiaus orkestras, Tokijo simfoninis orkestras, Vienos simfoninis orkestras, P. I. Čaikovskio simfoninis orkestras ir su daugeliu kitų. Atlikėjai ir dirigentai, su kuriais nuolat koncertuoja A. Kniazevas, tai legendiniai dirigentai - Kurt Masur, Yevgeny Svetlanov, Yuri Temirkanov, Neeme Järvi, Vladimir Fedoseyev, Mikhail Pletnev, Yuri Bashmet, o taip pat su pasaulinėmis smuiko žvaigždėmis: Vadim Repin, Sergei Krylov, su garsiausiais pianistais: Yevgeny Kissin, Denis Matsuev, Boris Berezovsky, Nikolai Lugansky (su kuriuo įrašė kompaktinę plokštelę), ir kt. A. Kniazevas pasaulinės šlovės sulaukė, vos 17-kos tapęs laureatu prestižiniame Tarptautiniame P. I. Čaikovskio konkurse.

Alexander Kniazev

Lietuvoje violončelininkas pirmą kartą pasirodys su pianistu Kasparu Uinsku. Idėja surengti bendrus koncertus kilo spontaniškai, kuomet A. Kniazevas vieno pokalbio metu užsiminė, jog norėtų atvykti į Lietuvą ir pristatyti klausytojams kamerinės muzikos programą.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs pianistas Kasparas Uinskas koncertuoja pasaulinio garso koncertų salėse, tokiose kaip Niujorko Carnegie Hall, Vašingtono J.F. Kennedy Center Millennium Stage, Londono Wigmore Hall, Berlyno filharmonijoje, Madrido Filharmonijoje, Briuselio BoZar bei eilėje kitų salių. Užsienio kritikai ir klausytojai žavisi K. Uinsko pasirodymais: “...Didis pianistas ir muzikas…” Carnegie Hall (New York Concert Review). “…kvapą gniaužiantis jausmingumas, tai buvo absoliučiai magiška…” London Wigmore Hall (Seen and Heard international).

Nuo pat studijų pradžios K. Uinskas išsiskyrė emociniu jautrumu muzikai, ypatinga fantazija, vaizduote ir virtuoziškumu. Visi šie gabumai lėmė apdovanojimus nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Viename garsiausių Europoje, Šveicarijos Verbier klasikinės muzikos festivalyje jis buvo apdovanotas naujienų agentūros “ReutersGrand Prix ir kvietimu debiutuoti tame pačiame festivalyje. Solinius rečitalius taip pat grojo festivaliuose: Aspen Music Festival (JAV), Music Festival of the Hamptons (JAV), Holland Music Sessions (Olandija).

Koncertai:

Lapkričio 28 d. – Klaipėdos koncertų salė (bilietus platina bilietai.lt)
Gruodžio 1 d. – Kauno filharmonija (bilietus platina Tiketa)
Gruodžio 2 d. – Lietuvos nacionalinė filharmonija, Vilniuje (bilietus platina bilietai.lt)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)