„Noriu pasidžiaugti, kad festivalis „Kultūros naktis“ kasmet didėja, vis gerėja ir yra pamėgtas vilniečių. Džiugu, kad vieną naktį kultūra niekur nesustoja, neišvažiuoja iš miesto ir sutraukia miesto gyventojus bent vieną vasaros naktį per metus praleisti kartu kultūros ir meno renginiuose. Norėtųsi, kad Vilnius ir toliau būtų kultūros ir festivalių miestu, tad kviečiu visus atvykti į Vilnių ir pasidžiaugti miestu ir „Kultūros nakties“ festivaliu“,- sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

„Jau devintus metus „Kultūros nakties“ metu lankytojams duris atveria muziejai, galerijos, teatrai ir net bažnyčios. Visą miestą užpildo šokiai, kinas, muzika ir instaliacijos, nepamirštame ir mažiau tradicinių erdvių, pavyzdžiui, šiais metais net keletas projektų vyks ant vandens – Neries ir Vilnelės upėse. Viena didžiausių šio festivalio sėkmių laikome jo priėmimą į tarptautinį „Nuit Blanche“ tinklą, jungiantį geriausius pasaulio kultūros nakties festivalius. Nemažiau svarbu mums yra tai, kad kasmet Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai be galo laukia „Kultūros nakties“ festivalio ir itin gausiai lanko visus nakties renginius“,- teigia festivalio „Kultūros naktis“ iniciatorė ir Kultūros tarybos pirmininkė Daina Urbanavičienė. Pasak jos, „Kultūros naktis“ yra atviras renginys, kur ne tik profesionalūs menininkai, bet ir miestiečiai tampa kultūrinio šurmulio dalimi.

Šių metų festivalio programoje gausu įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose pripažintų užsienio menininkų pasirodymų. „Kultūros nakties“ programą pradės kontraversiško menininko iš Čekijos David Černy meninės instaliacijos „Kabantis žmogus“ pristatymas. Vilniaus gatvėse siautės Airijos teatralai ir gatvės cirko pasirodymas iš Prancūzijos, Prezidentūros kieme įsikurs „Šiaurės šalių scena“, kurioje spektaklio „Black diamond“ ištraukas pristatys Danijos modernaus šokio teatras. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme suksis vilkeliai – čia vyks Olandijos kompozitoriaus Gertjan Adema projektas „Humming around and around“.

Į muzikinius koncertus kvies „LRT Opus scena“ Vilniaus mokytojų namų kiemelyje, Menų fabrikas „Loftas bei „Piano.lt“ vasaros terasa, o klasikinės muzikos gerbėjai bus laukiami „Skambančiuose Valdovų rūmuose“ bei Vilniaus Rotušėje. Kaip ir praėjusiais metais, mažiesiems festivalio lankytojams bus skirtas visas Bernardinų sodas. Čia įsikursiančioje „Šeimų erdvėje“ netrūks įvairiausių žaidimų, kūrybinių dirbtuvių bei muzikinių pasirodymų. Projektas „Vandens iliuzijos“ pakvies Neries upės vandenyje išvysti unikalius video ir lazerių vaizdus, o „Vilnelės šviesa“ šviesomis nuspalvins Vilnelės upės vandenį ir krantus.

Festivalis „Kultūros naktis“ Vilniaus miesto gyventojus ir svečius šviesos ieškoti tamsoje pakvies birželio 19 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją