Pirmąją vietą ir Aukso diplomą pelnė svečias iš Kanados - skulptorius Antonio di Guglielmo už savo darbą "Spoksojimas į dangų".

Sidabro diplomas ir antroji vieta atiteko italų skulptoriui Luca Zuppelli už dvi skulptūras "Kartu".

Bronzos diplomas ir trečioji vieta pripažinta vieninteliam šiame simpoziume dalyvavusiam lietuviui - skulptoriui Algirdui Kuzmai už tęstinį darbą "Kryptis".

Vienintelė tarp simpoziumo dalyvių moteriškos giminės atstovė - skulptorė iš Austrijos Elizabetha Juan už savo darbą "Ekspresyvi moteris" pagerbta itin originaliai - simpoziumo organizatoriaus Vidmanto Martikonio tėvas padovanojo skulptorei savo rankomis nupintą šiaudinę skrybėlę, o verslininkas Šarūnas Davainis kūrėjai įteikė gintarinį papuošalą.

Penktajame skulptorių simpoziume kūrinius iš lietuviško lauko granito taip pat kūrė menininkai iš kitų pasaulio šalių: argentinietis Fabianas Rucco iš didžiulio riedulio sukūrė skulptūrą "Tėkmė", kuri iškils Vilnojos ežero paviršiuje, o italas Michele Valenza nukalė gulinčios moters skulptūrą "Sėkmė", ispanas Valeriano Hernandezas atvėrė granitinį "Langą į pasaulį".

Visą mėnesį vykusio simpoziumo uždarymo iškilmėse dalyvavo ir geriausius darbus rinko žinomi skulptoriai, meno kritikai, Vilniaus dailės akademijos ir sostinės savivaldybės vadovai, politikai, verslo ir žiniasklaidos atstovai.

Simpoziumo rengėjas, verslininkas ir Vilniaus miesto tarybos narys Vidmantas Martikonis pranešė ketinąs paremti Vilniaus dailės akademijos studentus, būsimuosius skulptorius, kurie dirbs su akmeniu.

2001 metais įkurtame Akmens skulptūrų parke "Vilnoja" per penkis simpoziumus savo skulptūras pristatė ne viena dešimtis Lietuvos ir užsienio menininkų. Šiuo metu parke galima pamatyti daugiau kaip 30 autorinių kūrinių iš įvairių atspalvių lietuviško granito.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją