Šių metų simpoziume lauko granito luitams meninę formą suteikė septyni skulptoriai iš šešių pasaulio šalių: Domenico Antonio Di Guglielmo iš Kanados, argentinietis Fabianas Raulis Rucco, Michele Valenza ir Luca Zuppelli iš Italijos, ispanų skulptorius Valeriano Hernandezas. Savo tęstinę skulptūrą "Kryptis" dar viena dalimi papildė vienintelis šįmet simpoziume dalyvavęs lietuvių skulptorius Algirdas Kuzma. Vyriškoje skulptorių kompanijoje dirbo ir viena moteris - garsi austrų skulptorė Elizabeth Juan.

Tradicinio simpoziumo uždaryme Vilnojos skulptūrų parke dalyvaus Lietuvos dailininkų sąjungos, Vilniaus dailės akademijos, sostinės savivaldybės vadovai, kiti svečiai, bus renkami ir apdovanojami trijų geriausių darbų autoriai, visą mėnesį kūrę savo darbus simpoziumo organizatoriaus Vidmanto Martikonio kvietimu. Kaip nelengvai gimsta granito skulptūra, galėjo stebėti visi užsukę į Akmens skulptūrų parką prie "Vilnojos" viešbučio.

Pagal susiklosčiusią tradiciją penktojo simpoziumo dalyvių darbai papuoš Vilnojos skulptūrų parką.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją