„Mes dainuojame operą“ projektas organizuojamas Nordplus – Šiaurės ir Baltijos šalių aukštųjų mokyklų bendradarbiavimo programos „NordOpera“ tinklo rėmuose. Projektas sukvietė dalyvauti operos atlikėjus ir studentus iš Lietuvos, Estijos, Latvijos, Norvegijos, Danijos, Švedijos ir Suomijos aukštųjų mokyklų. Bienalės dalyviai tobulins savo artistinius, muzikinius ir kūno valdymo (judesio) gebėjimus.

Šiemet bienalę sudaro keletas renginių: birželio 2 d. paskaitos ir atviri meistriškumo kursai LMTA didžiojoje salėje. Individualūs užsiėmimai pianistams-koncertmeisteriams, dėstytojų kūrybinės grupės ansamblinės repeticijoms ir vieši operos mokyklų pasirodymai-koncertai. LMTA didžiojoje salėje birželio 3 d., 18 val. pasirodys atlikėjai iš Vilniaus, Rygos, Talino, Kopenhagos ir Helsinkio. Birželio 4 d., 18 val. atlikėjai iš Gioteburgo, Stokholmo ir Oslo. Birželio 6 d., 18 val. Lietuvos rusų dramos teatre vyks baigiamasis projekto Gala koncertas „Mes dainuojame operą“, šis koncertas taip pat skirtas Švedijos nacionalinei dienai paminėti.

Šių metų „Mes dainuojame operą“ bienalės atrankos komisijai atrinko 60 studentų iš Baltijos ir Šiaurės šalių. Atrinkti dalyviai individualių paskaitų bei grupinių repeticijų metu, vadovaujant tarptautinei dėstytojų komandai, kurią sudaro dirigentas, režisierius, judesių specialistas ir pianistas, studentai repetuos skirtingų operų fragmentus.

Bienalėje dalyvaujantys dėstytojai – operos žanro meistrai iš Estijos muzikos ir teatro akademijos, J. Vītols Latvijos muzikos akademijos, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Nacionalinės Oslo menų akademijos / Operos akademijos, Norvegijos muzikos akademijos, Danijos Karališkojo teatro / operos akademijos, Sibelijaus akademijos, Stokholmo universiteto operos koledžo ir Giotenburgo universiteto/ muzikos ir teatro akademijos. Prie jų prisijungs ir JAV operos žvaigždė Barbara Bonney, laikoma viena iš ryškiausių pasaulio lyrinių sopranų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)