Vilniuje ketvirtadienio vakarą atidengtas legendiniam britų muzikos grupės „The Beatles“ nariui Johnui Lennonui skirtas biustas.


Skvero atidarymo bei paminklo atidengimo šventėje dalyvavo ir naujasis Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Remigijus Šimašius

Jaukią muzikinę atmosferą skverelyje kūrė Arkadijus Gotesmanas su orkestru, operos solistas Rafailas Karpis bei dainininkė Jurga Šeduikytė.

Rafailas Karpis

Šventės metu veikė John'o Lennon'o paštas ir gražiausių akimirkų įamžinimui skirta foto būdelė.

„Oslo namų" meno erdvėje buvo eksponuojama „Fluxus" ir Vytenio Jankūno paroda „Lennon forever“.

J.Lennonui pagerbti skirtas daugiau nei dviejų metrų aukščio modernus klasikinis biustas iš bronzos ir akmens atidengtas daugiabučių kvartale Mindaugo gatvėje.

Ši idėja pradėta įgyvendinti 2013 metų viduryje. Anot idėjos autoriaus S.Paukščio, skulptūros kūrimas ir pastatymas kainavo apie 10 tūkst. eurų, didžiąją dalį skyrė „Oslo namų“ kvartalo vystytojai, taip pat kiti verslininkai.

S.Paukščio iniciatyva prieš 20 metų sostinės centre pastatytas skulptoriaus Konstantino Bogdano sukurtas biustas kitam žymiam muzikantui ir kūrėjui, amerikiečiui Frankui Zappai.

Anot menininko, šie muzikos kūrėjai ir atlikėjai Vilniuje įamžinti todėl, kad jų kūryba darė ir tebedaro didelį poveikį „visiems daugiau ar mažiau intelektualiems žmonėms“.

Muzikantas, dainų kūrėjas ir atlikėjas J.Lennonas buvo nužudytas 1980-ųjų gruodį, sulaukęs 40-ies. „The Beatles“ iki šiol išlieka viena komerciškai sėkmingiausių muzikos grupių populiariosios ir roko muzikos istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (96)