Gerokai praplėtęs programą ir pristatantis skirtingus muzikinius žanrus festivalis ant vienos smilgos suvers džiazą, romansus, populiariąją muziką, operetes, instrumentines kompozicijas, autorinę kūrybą pagardins improvizacijomis ir žaismingais eksperimentais.

Festivalyje pasirodys įdomiausi ir ryškiausi Lietuvos muzikinio pasaulio atstovai su naujomis arba itin retai atliekamomis programomis. Gegužės 31 d. festivalį atidarys žavioji Šorena Džaniašvili ir gyvo garso grupė.

Talentinga Gruzijos atlikėja, išsiskirianti stipriu ir jautriu balsu, dainavimo ekspresija ir emocionalumu, pristatys naujausią programą „Mano širdies muzika“. Birželio 7 d. Botanikos sodą sudrebins grupė „Stipriai kitaip“ (Vidas Bareikis, Ainis Storpirštis, Pranas Dapšauskas) su daug žadančia programa „Mes pažadinsime pasaulį“. Grupės koncerte susipins šmaikštus, kartais kandus bendravimas su publika, nepakartojami dainų tekstai, akrobatiniai triukai ir gaivališka improvizacija, kurioje žiūrovas savo (ir ne savo) noru taps aktyviu ir svarbiu vyksmo dalyviu.

Džiazo gurmanus neabejotinai pradžiugins birželio 14 d. skambėsiančios Nedos ir Vytauto Labučio džiazo kvarteto atliekamos „Džiazo istorijos“. Kolektyvas, turėdamas nemažą patirtį džiazo scenoje, su koncertiniais turais apkeliavęs didelę dalį Europos, gali sau leisti įgyvendinti bet kokius sumanymus ir skambėti originaliai, šviežiai ir brandžiai. Liepos 12 d. - išskirtinė galimybė išgirsti kitokį Liną Adomaitį. Populiarus atlikėjas žada maloniai nustebinti savo klausytojus: pritariant tik gitaristui, Linas atliks ryškiausius visų laikų savo muzikinius perlus, nepamiršdamas ir naujausio albumo „Laiko mašina" hitų. Festivaliui įpusėjus, liepos 26 d. Botanikos sode suskambės Baltijos gitarų kvartetas. Išskirtinai festivaliui rengiamoje programoje gitaros virtuozai atliks įvairius šiuolaikinės muzikos kūrinius. Ieškodami savito skambesio ir naujų, tokios sudėties ansamblių neatliekamų kūrinių, muzikantai į programą įtrauks pačių aranžuotus balkanų ir roko muzikos kūrinius, žinomus visame pasaulyje. Rugpjūtis bus dosnus romansų mylėtojams. Rugpjūčio 9 d. talentingoji Vilniaus Valstybinio Mažojo teatro aktorė Larisa Kalpokaitė kartu su pianistu Daumantu Slipkumi atliks gražiausių romansų programą - „Rugpjūčio romansų skambesy…”.

Sodraus balso atlikėjos programoje, kurioje kaskart suskamba dalis iš 60 dainuojamų romansų, romantiškos širdys išgirs populiariausius klasikinius ir Lietuvoje nelabai žinomus šiuolaikinius romansus. Kita populiarioji romansų atlikėja Liuba Nazarenko, dažnai pelnytai tituluojama „romansų karaliene“, rugpjūčio 23 d. kartu su smuikininke Rasa Smolinskyte ir violončelininku Mykolu Rutkausku atskleis gražiausių lietuviškų romansų paslapties šydą šilto vasaros vakaro prietemoje...

Visus paslapties atskleidimo liudininkais tapusius klausytojus grupės „El Fuego“ nario Pauliaus Bagdanavičiaus balsas pakvies pajausti operos didybę. Svajingos operos melodijos, gražiausi fortepijono garsai ir laisvas tenoro balsas nuves smalsiausius populiariosios klasikos keliais. Festivalį vainikuos dviejų senų draugų, dviejų skirtingų pradų, dviejų kūrybinių srovių susijungsiančių vienam koncertui – Domanto Razausko ir Sauliaus Petreikio legendinis duetas. Rugsėjo 6 d. kūrėjai kvies pasinerti į neeilinį poezijos bei improvizacijos vakarą „Vėjas prie lūpų“, kurio metu intelektualius tekstus lydės netikėtos instrumentuotės.

Aštuoni visiškai skirtingi koncertai it skirtingo skonio uogos ant smilgos – kiekvienas atras savo. Trečiąjį Kairėnų vasaros festivalį pristato „Geros muzikos ekspertai“ ir restoranas „Aula“. Koncertai vyksta VU Botanikos sode, vietoje, kurioje dera nuostabūs vaizdai, grynas oras ir puikus laikas jį leidžiant šeimomis, poromis ar pavieniui. Ir visa tai galima rasti pačiame Vilniaus mieste. Nuo gegužės iki rugsėjo mėn. žiūrovai turi galimybę mėgautis Kairėnų dvaro parko žaluma, gražiausiais augalais ir medžiais bei geriausių Lietuvos atlikėjų koncertais po atviru dangumi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją