Akcijos tikslas – parodyti muziejaus eksponatus naktį, kai paprastai muziejai nedirba, bei supažindinti su muziejais įvairių bendruomenių narius. Tą dieną organizuojami renginiai lankytojams yra nemokami.

Šeštadienį savo lankytojams duris atvėrę Lietuvos muziejai kvietė aplankyti naujausias ekspozicijas, paklausyti koncertų, sudalyvauti performansuose ar edukaciniuose užsiėmimuose.

Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose vyko tarptautinė vieno eksponato paroda „Viduramžių papuošalas. Mįslingasis
Vytauto Didžiojo epochos diržas“, šviesos ir garso instaliacijos „Pažadinta legenda. Šventaragio slėnis“.

Radvilų rūmų muziejuje vyko ekskursijos po Rytų Azijos, Naujosios Gvinėjos ir Australijos aborigenų meno ekspoziciją. Vyko edukaciniai užsiėmimai, kurių metu lankytojai buvo supažindinami su Naujosios Gvinėjos ir Australijos primityviųjų meistrų kūryba. Žmonės netgi galėjo kurti savo totemus.

Taikomosios dailės muziejuje vyko paroda „Trys mados šimtmečiai“ iš Aleksandro Vasiljevo kolekcijos „Maištas buduare“ ir retrospektyvinė paroda „Absoliuti tekstilė“.

Lietuvos aklųjų istorijos muziejus kvietė į interaktyvų susipažinimą su neregių pasauliu - ekskursiją po biblioteką užrištomis akimis.

Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme skambėjo Lietuvos kompozitorių klasika kitaip, kuriuos atliko didžėjai iš
Rygos, o lankytojai ant rūmų fasado stebėjo Lietuvoje sukurtus
spektaklius bei šviesų/vaizdų kompozicijas.

Klaipėdoje naktį galima apžiūrėti Prano Domšaičio galeriją ir Laikrodžių muziejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)