M.K. Čiurlionio fondas, bendradarbiaudamas su užsienio šalių ambasadomis Lietuvoje, jau daugelį metų rengia iškilių Lietuvos ir Lietuvai nusipelniusių žmonių iš užsienio pagerbimo ceremonijas. Šiame renginyje „M.K.Čiurlionio taurės REX” taip pat įteiktos LR Seimo pirmininko pavaduotojui Algirdui Sysui, tarpparlamentinių ryšių su Rumunija garbės pirmininkui bei teisininkei iš Rumunijos Ralucai Glavan, Aleksandro Stulginskio universiteto dėstytojai, kuri aktyviai veikia Lietuvos rumunų kultūros bendrijoje „Dačija”. 
 
„Stefanas Popa-Popa’s – unikalus menininkas, įtrauktas į Gineso rekordų knygą už gebėjimą neįtikėtinai greitai ir tiksliai piešti portretus-šaržus. Jo rekordas – 131 spalvotas piešinys per valandą. Lietuvoje iki šiol nepakankamai žinomas šaržų karaliumi tituluojamas menininkas gerai pažįstamas pasaulio politikos, sporto, pop kultūros elitui. Jo šaržų galerijoje – daugelio valstybių vadovai, jų tarpe ir Lietuvos prezidentai Valdas Adamkus, Dalia Grybauskaitė. O paties menininko šaržą yra nupiešęs Salvadoras Dali”, - sakė fondo vadovas Vytautas Paukštelis.
 
Dailininkas visą vakarą piešė renginio svečių šaržus, atėjusiems politikams padovanojo anksčiau iš nuotraukų sukurtus portretus.
 
Šiais metais tai jau antroji M.K.Čiurlionio taurių įteikimo ceremonija, rengiama su užsienio šalių ambasadoriais. Jos tikslas, pagerbti asmenybes, kurios savo veikla kuria tiltus tarp atstovaujamos šalies ir Lietuvos, mūsų šalyje pristatyti iškiliausius mūsų laikmečio užsienio menininkus.
 
„M.K.Čiurlionio taurės Rex” laureatais yra tapę dirigentas Gintaras Rinkevičius, diplomatas Petras Auštrevičius, filosofas ir politikas Leonidas Donskis, kultūros ministras Šarūnas Birutis, šviesios atminties dailininkas Kazimieras Leonardas Žoromskis ir poetas Justinas Marcinkevičius, prof. Vytautas Landsbergis, aktorė Nelė Savičenko, verslininkai Fredis Obsomeris ir Nicolas Ortizas bei nemažas būrys Šviesuolių.


 

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)