Naujausią menininkės Jūratės Rekevičiūtės grafikos darbų kolekciją „Servetėlės, staltiesėlės ir kiti prisirišimai...“ nuo gegužės 7 dienos „Parko galerijoje” pirmieji pamatys kauniečiai.

„Tai paroda apie sentimentus, prisirišimus ir šaknis – mano, mūsų šaknis, tautos šaknis, – samprotauja J. Rekevičiūtė. – Kodėl? Nes norėjau kažko labai gražaus, sentimentalaus, paprasto. Gal ne veltui iš pasąmonės išniro būtent tai. Gal senstu, kad tuose audiniuose, raštuose, siuvinėjimuose ieškau savo šaknų. Pamenate klausimą filme „Didis grožis”, kai vienas herojus klausia: kodėl tu valgai šaknis? Sako, nes šaknys yra svarbios. Aš nevalgau šaknų, aš jų ieškau, randu, tyrinėju ir jas spaudžiu. Jos įsiamžina servetėlėse, staltiesėlėse, lovatiesėse. Spaudžiu tai, kas yra aplink mane – praėjusį laiką šios akimirkos emocijomis. Žiūrint iš laiko perspektyvos, mūsų šaknys yra svarbiausia“, – sako grafikė.

Mėlyna, žydra, balta – šių spalvų gamos dominuoja naujausiuose J. Rekevičiūtės darbuose. Grafikė tikina, kad būtent tokių – šviesių ir vaiskių spalvų ji norėjusi spaudžiant servetėles, siuvinėjimus, tautinius raštus, įamžinant laiką.

Parodoje Kaune bus pristatomi ne tik J. Rekevičiūtės grafikos darbai, bet ir naujausios jos veiklos sferos – interjero detalių kūrybos iliustracija – ritininė užuolaida „Graži suknelė“ iš specialiai „Domus Luminai“ sukurtos autorinės audinių kolekcijos.

Kurdama autorinę ritininių užuolaidų audinių kolekciją menininkė perkėlė savo kūrybos motyvus, raštus ir elementus, naudotus papuošalų, porceliano indų ar grafikos darbuose. Ant audinio nugulė ir grafikės paskutinės parodos „Graži suknelė“ paveikslas – menininkės vizitinė kortelė. Ši reprodukcija – tai menininkės J. Rekevičiūtės dovana mėgstantiems šiek tiek provokuojantį, išskirtinio stiliaus dizainą, nebijantiems drąsių ir progresyvių interjero sprendimų.

Parodos atidarymo šventėje gegužės 7 d. 17.30 val. Kauno „Parko galerijoje” dainuos operos solistė, sopranas Julija Karaliūnaitė, arfa akomponuos Viktorija Smailytė.

J. Rekevičiūtės paroda „Servetėlės, staltiesėlės ir kiti prisirišimai“ Kauno „Parko galerijoje” bus eksponuojama iki birželio 2 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)