Gyvos muzikos koncertas ir grafikos performansas „Connection” įsilies į visą savaitgalį – balandžio 23–26 dienomis – vyksiantį jaunųjų kūrėjų kultūros maratoną.

„Idėjų yra visur – jos sklando ore, kartais nusileidžia iš dangaus arba šmėkšteli, kai to visai nesitiki ir slepiasi tada, kai yra ypatingai reikalingos. Tik reikia nukreipti savo antenas ir pagauti tinkamas bangas”, – sako grafikė J. Rekevičiūtė, kartu su operos soliste Julija Karaliūnaite sumaniusios suderinti skirtingas meno sritis.

Muzikos ir grafikos atstovės kurs bendrą kūrinį. Vienoje erdvėje operos solistė Julija Karaliūnaitė, arfininkė Viktorija Smailytė ir pianistė Simona Zbarauskaitė per muziką transliuos įvairias emocijas, o grafikė Jūratė Rekevičiūtė čia pat jas įspaus.

Specialiai renginiui į „Kablį” menininkė atsivežė didžiulį grafikos presą, kurį jai teks valdyti pagal muzikos garsus. Kokie kūriniai gims? Ką Jūratė spaus?

„PIN diena – Pasaulinės intelektinės nuosavybės diena, o intelektas yra pinigai! Aš spausiu eurus!” – visiškai netikėtai kūrybinius sumanymus išduoda grafikė.

Grafikos spaudo gimimą bus galima matyti ir gyvai, ir per projektorių – procesas bus filmuojamas ir transliuojamas. Menininkių performanso metu skambės lietuvių liaudies daina „Rūta žalioji”, Antano Jasenkos, Giacomo Puccinio, Jules Massenet, Arvo Parto, Antonino Dvorako, Richardo Strausso ir kitų kompozitorių kūryba.

Performansas „Connection” sostinės kultūros bare „Kablys” prasidės balandžio 25 d., šeštadienį, 13.30 val.

Šiemet pasaulyje penkioliktą kartą minima PIN diena yra balandžio 26-oji. Tą dieną 1970 m. buvo pasirašyta Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos steigimo sutartis. Ši organizacija siekia švęsti kūrybiškumą ir įvertinti intelektinių kūrinių svarbą mūsų kasdieniame gyvenime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją