Iškilmingas jubiliejinio festivalio atidarymas šį ketvirtadienį tradiciškai prasidės Kauno rotušėje. Kaip ir kasmet, renginio organizatoriams bus įteiktas miesto raktas, tad simboliškai savaitgalį Kauną valdys vien džiazas.

Pačioje miesto širdyje bus pristatytas Nacionalinės premijos laureato, ilgamečio festivalio „Kaunas Jazz“ dalyvio Petro Vyšniausko ir bliuzo gitaristo Vladimiro Kaplano specialus projektas. Iš karto po jo festivalis pakvies į klubą „Combo“, kuriame vakarą vainikuos viena kūrybingiausių Estijos džiazo grupių – „Abraham‘s Café“.

Per penkerius gyvavimo metus šis kolektyvas iš Estijos jau surengęs daugiau nei šimtą koncertų įvairiose pasaulio šalyse, o išrankiausių melomanų simpatijų grupė sulaukia dėl neįprasto rytietiškos, arabiškos muzikos elementų skambesio savo kūriniuose.

Estai „Kaunas Jazz 2015“ pasitiko šūksniais „norim dar“

Savo oficialų atidarymą „Kaunas Jazz 2015“ pradėjo dar balandžio 21 d. Taline vykusiame „Jazzkaar“ festivalyje, kur jubiliejinio atidarymo vėliavnešiu tapo vieno talentingiausių jaunosios džiazo kartos būgnininko, tarptautinių konkursų laureato Ąžuolo Paulausko projektas „Evoliucija“.

„Radome ten mielai bendraujančius įvairaus amžiaus žmones, nusiteikusius išgirsti mus, svečius iš Lietuvos. Labai jaukus salės apšvietimas leido matyti santūriai besišypsančią Estijos publiką, kuri aktyviai plojo po  kiekvieno solo. Ir nors estų publika kur kas santūresnė nei lietuvių, tačiau buvo stipriai  jaučiamas emocinis šiltumas ir  tikrai neabejotinas abipusis ryšys. Po visų atliktų kompozicijų sulaukėme biso ir šūksnių „one more time“, – savo šiltais įspūdžiais iš „Jazzkaar“ festivalio dalijosi A. Paulauskas.

Talentingasis jaunosios džiazo kartos atlikėjas teigia, kad Estijoje dar kartą teko įsitikinti, jog muzika, o ypač džiazas – tai tarptautinė kalba, galinti sulaužyti visus bendravimo barjerus ir suvienyti skirtingų tautybių žmones.

Festivalio vietos lieka tradicinės

Išskirtinės džiazo improvizacijos jubiliejiniame festivalyje Kaune tradiciškai skambės Vienybės aikštėje, Vytauto Didžiojo universiteto salėje, Kauno choralinėje sinagogoje, Kauno rotušėje, „Žalgirio“ arenoje.
Taip pat renginio organizatoriai pasirūpino, kad geros muzikos mylėtojai 25-metį švęsiančiame festivalyje turėtų galimybę vėlyvus vakarus praleisti mėgaudamiesi išskirtinėmis džiazo improvizacijomis „Combo“ klube.

Balandžio 28 dieną festivalis persikels į Vilniaus kongresų rūmus, kur koncertą surengs JAV vokalo virtuozai „Naturally 7“.

Detalią jubiliejinio „Kaunas Jazz 2015“ programą rasite čia: 

http://www.kaunasjazz.lt/lt/programa/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)