Į ąžuolų vainiką taip pat pretendavo vilnietis Leonardas Gutauskas už poezijos knygą "Infine" bei palangiškė Elena Karnauskaitė už knygą "Iš Smilčių".

Laureatei D. Čepauskaitei įteikta Kauno miesto savivaldybės įsteigta 4 tūkst. litų premija. Dienraščio "Kauno diena" įsteigtas apdovanojimas atiteko L. Gutauskui, o E. Karnauskaitei įteiktas Kauno radijo ir televizijos prizas.

D. Čepauskaitė gimė 1967 m. Marijampolėje. Kauno medicinos akademijoje ji įgijo gydytojos specialybę, taip pat mokėsi scenos meno tuometinėje Kauno jaunimo muzikinėje studijoje. Nuo 1990-ųjų ji dirba etatine Kauno jaunimo kamerinio teatro aktore.

Eilėraščių rinkinys "Nereikia tikriausiai būtina" - trečioji D. Čepauskaitės poezijos knyga. 1992 metais pasirodė jos knyga "Bevardžiai", o po šešerių metų - "Suvalgiau vieną spanguolę". D. Čepauskaite taip pat parašė ne vieną pjesę vaikams.

Pernai, primena ELTA, jubiliejinio - 40-ojo "Poezijos pavasario" laureatu tapo poetas ir vertėjas Alfonsas Maldonis už poezijos rinktinę "Tirpstantys ledynai".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją