Labdaros ir paramos fondas „Jauniems" jau dešimtus metus rengia jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projektą „Misija Sibiras". Per 10 projekto gyvavimo metų savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 10000 tūkst. jaunų žmonių, suorganizuota 13 ekspedicijų į lietuvių tremties ir įkalinimo vietas Sibire.

Organizatoriai surengė tūkstančius pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose, kurie prisidėjo prie jaunosios kartos pilietiškumo bei didžiavimosi savo šalimi jausmo ugdymo.

Taip pat buvo atidaryta šimtai jaunimo ekspedicijų fotografijų parodų, sukurti dokumentiniai filmai, kurie įkvėpė saugoti istoriją, domėtis savo šaknimis bei pasisemti stiprybės iš protėvių žygdarbių.

Primename, kad kiekvienas norintis dalyvauti projekte jau gali pildyti anketas oficialiame projekto tinklalapyje. Iš užpildytų anketų atrenkama apie 70 žmonių, kurie bus kviečiami į antrąjį atrankos etapą-bandomąjį žygį, vykstantį Lietuvoje. Po žygio, kuriame įveikiama apie 50 km, atrenkama galutinė ekspedicijos komanda.

Koncerto metu žmonės projekto „Misija Sibiras'15" palaikymui paaukojo per 10 tūkst. eurų.

Koncertą tiesiogiai transliavo LRT televizija, o visi, norintys ir galintys prisidėti prie „Misija Sibiras‘15“ įgyvendinimo, kviečiami ir toliau tai daryti, skambinant trumpuoju numeriu 1402 (auka – 1,45 Eur) arba pervedant norimą sumą portale aukok.lt.

Koncertą rengia Labdaros ir paramos fondas „Jauniems” kartu su Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija (LRT). Koncerto partneriai yra „Lietuvos geležinkeliai", „Lietuvos draudimas", „Panevėžio keliai", o informacinis partneris – DELFI.

Daugiau koncerto akimirkų – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)